RICCHIETELLE ê  FUNGE PURCINE E SACICCIA
Chello ca serve pe sseje perzone
600 gramme ‘e ricchitelle ‘e semmola,
 6 gruosse funge  purcine frische o ‘nfriernate (surgelate),
8 cape ‘e saciccia  spellate e spullecate,
‘nu bicchiere ‘e  vino janco asciutto,
‘nu bicchiere d’uoglio ‘auliva dunciglio,
‘nu  cucchiaro ‘e  ‘nzogna,
2 spicule d’aglio ammunnate e ntretate finu fino,
½ cepolla ndurata e Muntoro ammunnata e ntretata finu fina,
 ‘nu tuppeto ‘e prutusino  lavato, asciuttato e ntretato finu fino,
100 gramme d’ uva passa   ammullata dinto a ll’ acqua cauda e ppo spremmuta,
100 gramme ‘e caso pecurino rattato fino,
6 cucchiare  ‘e pignuole passate p’ ‘o tiesto vullento (200°),
sale gruosso ‘na vrancata,
 sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco q.n. s. 
comme se fa.
Dinto a ‘na prupurziunata tiella ‘e fierro niro accumplià a ffuoco allero ‘a ‘nzogna,agnadirve  ‘a cipolla ntretata e suassarla,appena pronta agnadí  ‘e ccape ‘e saciccia  spellate e spullecate,’nfonnerle cu ‘o vino e farlo svapurà , agnadí ‘nu bicchiere  d’acqua vullente e ffà suassà ‘a saciccia; mantené ‘ncaudo;fraditantopulezzà a mmestiere ‘e funge apprimma cu ‘nu curtelluccio affilato a rrasulo e ppo cu ‘na mappina úmmeta  e tagliarle  a ppiezze bastantamente  gruosse; ‘o taglio s’ à dda fà â francese, sfellanno ciovè  ‘e funge p’ ‘o lluongo e  ‘ndiacunale, appujanno  ‘a lama tenuta a  45°.Dinto a n’ata prupurziunata tiella ricà ‘o bicchiere  d’uoglio e a ffuoco allero fà piglià culore ô ttrigliato d’aglio,agnadirve ‘e funge appruntate  e farle zuffrijere pe diece minute a ffuoco miccio, agnadenno ‘nu poco d’acqua vullente. fine regulà ‘e sale.
 Fraditanto àrvere ‘e rricchietelle dinto a ‘na caurara cu  abbunnante acqua vullente salata(vrancata  ‘e sale duppio);   sculà ‘e rricchietelle  pronte pronte  e revacarle dint’â tiella cu ‘e funge;agnadí  ‘e sacicce suassate,l’uva passa ammullata dinto a ll’ acqua cauda e ppo spremmuta, tuiglià a ffuoco miccio pe cinche minute  e â fine  agnadí, a fucularo stutato ‘o pprutusino  lavato, asciuttato e ntretato finu fino. ‘Mpiattà derrammanno ‘ncopp’ a ògne purzione 
 ‘o ppecurino rattato,’nu cucchiaro ‘e pignuole passate p’ ‘o tiesto vullente  e abbunnante pepe janco mmacenato a ffrisco.Serví caudo ‘e fuculare.
Vine: Sustanziuse vine russe d’ ‘a Campania (Solopaca, Aglianico, Piedirosso,Campi Flegrei d.o.c., Taurasi), spilate n’ora primma d’ausarle,passate dinto a ‘na carrafa p’ ‘e ffà piglià aria  e  servute a ttiempo  (temperatura) ‘e stanza pe magnà.
Mangia Napoli, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale! 
Raffaele Bracale
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