mercoledì 1 febbraio 2012

FRITTATA ‘E MULIGNANE

FRITTATA ‘E MULIGNANE
chello ca serve pe sseje perzone
miezu kilò ‘e mulignane longhe viulette napulitane lavate asciuttate e tagliate p’ ‘o ccurto a fellocce ‘e miezu centimetro.
‘na grossa cepolla ndurata ‘e Muntoro ammunnata e ntretata,
8 ova
‘nu bicchiere e mmiezo d’ uoglio ‘auliva dunciglio,
‘nu cucchiarino ‘e cannella,
sale duppio ddoje vrancate,
sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco q.n.s.

comme se fa
Lavà e asciuttà ‘e mulignane levanno ‘e streppune e ‘e ddoje ponte; tagliarle p' 'o ccurto a fellocce doppie miezu centimetro e sestimarle a ccuscie (derrammate ognuno ‘e sale duppio) dinto a ‘nu scolapasta pe ‘na mez’ora.
Scularle, sciacquarle sotto a ‘nu strèpeto d’acqua fredda, spremmerle a tagliarle a ffarinule ‘e tre centimetre pe dduje pe ttre. Sciacquarle ancòra. Ammunnà ‘a cepolla e ntretarla. Dinto a ‘na prupurziunata tiella ricà miezu bicchiere d’uoglio cu ‘o ttrigliato ‘e cepolla e tenerlo a ffuoco miccio nfi’ a cche nun à pigliato culore; agnadí ‘e ffellocce ‘e mulignane,agnadí ‘a cannella, sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco, ‘nu quarto d’acqua vullente aizà ‘o ffuoco e fà cocere pe ddiece minute nfi’ a cche ‘e mmulignane nun addeventano tennere. Aumentà ‘o ffuoco pe ffà asciuttà tutta ll’acqua. A chistu punto levà ‘a tiella dô ffuoco e ffà arrefreddà ‘e mulignane. Fraditanto arapí dinto a ‘na zupperella ll’ova accuncià ‘e sale e ppepe e sbatterle. Ricà ll’uoglio rummaso dint’â tiella cu ‘e mulignane, metterle a ffuoco forte e appena è divintato vullente revacà ll’ova sbattute, tuiglià, avascià ‘o ffuoco e aiutannose cu ‘na palettella ‘e fierro fà cocere ‘a frittata primma ‘a ‘nu lato e ppo ‘a ll’ato l'olio, cinche minute pe parte. Serví súbbeto ‘ntavula spartuta a ggusse (spicchi).
Vino: asciutte e profumate janche nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.
Magna Napule, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!!
Raffaele Bracale

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