giovedì 12 aprile 2012

PIRCIATIELLE SAFRUNATE CU ‘E SCIURE ‘E CUCUZZIELLE

PIRCIATIELLE SAFRUNATE CU ‘E SCIURE ‘E CUCUZZIELLE
Chello ca ce vo’ pe sseje perzone
600 gramme ‘e pirciatielle,
‘na cepolla ndurata ‘e Muntoro ammunnata e ntretata finu fino,
dduje puparuncielle percante (piccanti)lavate, asciuttate e grabbate (incisi) p’ ‘o lluongo,
‘nu bicchiere d’uoglio ‘auliva dunciglio,
100 gramme d’aulive janche desciussate e ntretate,
30 sciure frische ‘e cucuzzielle lavate asciuttate e ntretate levanno ‘o siéstito,
ddoje bustine ‘e safrone accumpliate cu miezu bicchiere d’acqua vullente,
sale duppio ‘na vrancata,
sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco q.n.s.
‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato.

comme se fa

Lavà e asciuttà ‘e sciure frische ‘e cucuzzielle e ntretarle levanno ‘o siéstito centrale; ntretà ‘nzieme ê sciure pure ll’aulive janche desciussate . Dinto a ‘na prupurziunata tiella ricà ll’uoglio cu ‘o ttrigliato ‘e cepolla e tenerlo a ffuoco miccio nfi’ a cche ‘a cepolla piglia culore; a ‘stu punto agnadí ‘e dduje puparuncielle percante (piccanti)lavate, asciuttate e grabbate (incisi) p’ ‘o lluongo e fà cocere pe cinche minuti, avascianno ‘o ffuoco e ammiscanno spisso; agnadí ‘e sciure e ll’aulive ntretate, agnadí ‘e ddoje bustine ‘e safrone accumpliate cu miezu bicchiere d’acqua vullente,
e fà ‘nzapurí ‘o zuco pe ddiece minute; agghiustà ‘e sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco e mantené ‘ncaudo.


Àrvere teniente teniente ‘e pirciatielle dinto a otto litre ‘e acqua vullente salata (vrancata ‘e sale duppio), scularle e revacarle dint’ â tiella cu ‘o zuco caudo. Tenerle a ffuoco allero pe ‘nu paro ‘e minute e a ll’urdemo, fora dô ffuoco, derrammàrle cu ‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato e cu abbunnante pepe janco mmacenato a ffrisco . Ammiscà, ‘mpiattà e serví caude ‘e fuculare ‘sti sabruse pirciatielle safrunate.

Vino: asciutte e profumate janche nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.
Magna Napule, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!!
Raffaele Bracale

Nessun commento: