PIRCIATIELLE SAFRUNATE CU ‘E SCIURE ‘E CUCUZZIELLE
Chello ca ce vo’ pe sseje perzone
600 gramme ‘e pirciatielle,
‘na cepolla ndurata ‘e Muntoro ammunnata e ntretata finu fino,
dduje puparuncielle percante (piccanti)lavate, asciuttate e grabbate (incisi) p’ ‘o lluongo,
‘nu bicchiere d’uoglio ‘auliva dunciglio,
100 gramme d’aulive janche desciussate e ntretate,
30 sciure frische ‘e cucuzzielle lavate asciuttate e ntretate levanno ‘o siéstito,
ddoje bustine ‘e safrone accumpliate cu miezu bicchiere d’acqua vullente,
sale duppio ‘na vrancata,
sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco q.n.s.
‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato.
comme se fa
Lavà e asciuttà ‘e sciure frische ‘e cucuzzielle e ntretarle levanno ‘o siéstito centrale; ntretà ‘nzieme ê sciure pure ll’aulive janche desciussate . Dinto a ‘na prupurziunata tiella ricà ll’uoglio cu ‘o ttrigliato ‘e cepolla e tenerlo a ffuoco miccio nfi’ a cche ‘a cepolla piglia culore; a ‘stu punto agnadí ‘e dduje puparuncielle percante (piccanti)lavate, asciuttate e grabbate (incisi) p’ ‘o lluongo e fà cocere pe cinche minuti, avascianno ‘o ffuoco e ammiscanno spisso; agnadí ‘e sciure e ll’aulive ntretate, agnadí ‘e ddoje bustine ‘e safrone accumpliate cu miezu bicchiere d’acqua vullente,
e fà ‘nzapurí ‘o zuco pe ddiece minute; agghiustà ‘e sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco e mantené ‘ncaudo.
Àrvere teniente teniente ‘e pirciatielle dinto a otto litre ‘e acqua vullente salata (vrancata ‘e sale duppio), scularle e revacarle dint’ â tiella cu ‘o zuco caudo. Tenerle a ffuoco allero pe ‘nu paro ‘e minute e a ll’urdemo, fora dô ffuoco, derrammàrle cu ‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato e cu abbunnante pepe janco mmacenato a ffrisco . Ammiscà, ‘mpiattà e serví caude ‘e fuculare ‘sti sabruse pirciatielle safrunate.
Vino: asciutte e profumate janche nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.
Magna Napule, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!!
Raffaele Bracale
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