lunedì 10 giugno 2013
CANNARUNCIELLE SAFRUNATE
CANNARUNCIELLE SAFRUNATE
Chello ca serve pe cquatto perzone
400 gramme ‘e cannaruncielle,
‘nu bicchiere d’uoglio ‘auliva dunciglio,
150 gramme ‘e lardiciello a vvarriglie ‘e cm. 5 pe 2 pe 1,
‘na cepolla ndurata ‘e Muntoro ammunnata e ntretata,
200 gramme ‘e ricotta ‘e pecura dellajata cu miezu bicchiere ‘e latte retunno caudo,
2 bustine ‘e safrone,
100 gramme ‘e caso pecurino rattato finu fino,
sale duppio ‘na vrancata.
‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato finu fino,
sale fino e ppepe niro mmacenato a ffrisco q.n.p.
comme se fa
Ricà ll’uoglio dinto a ‘na prupurziunata tiella e a ffuco allero fà piglià culore ô ttrigliato ‘e cepolla; a ‘stu punto agnadí ‘e vvarriglie ‘e lardiciello e ssempe a ffuoco allero farle accumplià pe cinche minute e accuncià ‘e sale e ppepe; fraditanto arvere teniente teniente ‘e cannaruncielle dinto a ‘na caurara cu otto litre d’acqua vullente salata (vrancata ‘e sale duppio). Scularle e revacarle dint’ â tiella agnadenno apprimma ‘a ricotta dellajata cu ‘o llatte retunno caudo, e ppo ‘e ddoje bbustine ‘e safrone accumpliate cu ‘nu poco d’acqua ‘e cuttura d’ ‘a pasta, e tenercele pe quatto mminute sempe a ffuoco allero, ammiscanno e derrammanno cu ‘o ccaso pecurino,e cu ‘o ppepe niro macenato a ffrisco; fora d’ ‘o ffuoco derrammà cu ‘o tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato finu fino; ammiscà ancòra e ‘mpiattà.
Vino: asciutte e profumate janche nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.
Magna Napule, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!!
Raffaele Bracale
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