mercoledì 3 luglio 2019

CREMA ‘E TUNNO.


CREMA  ‘E TUNNO.
Sabrosa trasetura ‘a serví auntato ‘ncopp’ a ffellocce   ‘e pane casareccio arruscato ô tiesto [forno] (200°) 
accumpagnato cu felloce ‘e  caso frisco o staggiunato (muzzarella, provola o pruvolone d’ ‘o  monaco).

chello ca serve  pe 6-8 perzone:
500 gramme  ‘e tunno sott’uoglio (scegliere  chello dint’ a buccaccielle ‘e virto  ‘e lavurazzione  artigianale),
150 gramme ‘e sulumiglie d’alicesalate sott’uoglio,
50 gramme ‘e chiapparielle ‘e  Pantelleria levate ‘e sale e sciacquate,
4 ova toste,
‘nu bicchiere d’uoglio ‘auliva dunciglio,
‘o zuco passato a culaturo ‘e ‘nu  limone ‘e Surriento,
‘na tazzulella d’acito ‘e vino janco,
150 gramme d’ aulive nere ‘e  Gaeta desciusate,
150 gramme d’ aulive janche tonne ‘e Spagna  desciusate, ‘nu spiculo  d’aglio ammunnato e ntretato finu fino,
‘nu tuppeto  ‘e  prutusino  lavato, asciuttato,
‘na presa ‘e sale duppio cunnito  (alle erbette).
pepe janco mmacenato a ffrisco  q.n.s.
 24 ffellocce   ‘e pane casareccio arruscato ô tiesto (200°).


comme se fa
‘Mprimmese  fà ‘ntustà ll’ova  mettennole cu paricchia acqua fredda dinto a ‘na caccavella auta ‘e sponna;appiccià ‘o ffuoco e fà vollere l’acqua; ll’ova risultano ‘ntustate a mmestiere, doppo otto – nove minute dô primmo vullo ‘e ll’acqua si stanno bbuono affunnate dinto a ll’acqua. Appena ll’ova so’ ppronte    refreddarle  sotto ‘nu strèpeto  d’acqua fredda e ecussarle a dduvere, spartennole ‘ndoje parte po p’ ‘o lluongo ; mettere ‘a parte ‘e varchetelle ‘e janche e  ppiglià ‘e  tuorle ‘ntustate;mettere dinto a ‘nu mmiscaturo  ‘mprimmese ‘o  ttunno e ppo una â vota ll’alicesalate, ‘e  tuorle ‘ntustate, ‘e cinquanta  gramme ‘e chiapparielle ‘e  Pantelleria levate ‘e sale e sciacquate, ‘o spiculo  d’aglio ammunnato e ntretato finu fino,ll’ acito, ‘o zuco d’ ‘o limone passato a culaturo e a ll’urdemo ll’aulive janche e nnere desciusate e ‘o tuppeto   ‘e  prutusino  lavato, asciuttato
 ed rricà tutto cu ll’uoglio a ffilo; aziunà ‘o mmiscaturo e farlo ggirà chianu chiano  (‘a crema nun s’ à dda callentà...)  sulo a ll’urdemo accuncià cu ‘na presa ‘e sale sale duppio cunnito  (alle erbette) e cu ddoje prese ‘e pepe janco mmacenato a ffrisco .Cu ‘a mmità ‘e ‘sta crema auntà ‘e vintiquatto ffellocce   ‘e pane casareccio arruscato ô tiesto
e cu chell’ata mmità regnere ‘e varchetelle d’ ‘e janche e – comme aggiu ditto serví ‘sta trasetura accumpagnata cu felloce ‘e  caso frisco o staggiunato (muzzarella, provola o pruvolone d’ ‘o  monaco).
Vino:  asciutte e profumate janche  nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta

Mangia Napoli, bbona salute!
raffaele bracale .
 




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