PATANE D’’O PARULANO
Chello ca serve pe quatto perzone:
700 gramme ‘e patane vecchie,
ammunnate lavate e ttagliate a ffarinule ‘e tre centimetre ‘e squina,
200 gramme ‘e pancetta
affummecata a ffarinule ‘e duje centimetre ‘e squina,
‘na cepolla ‘e Muntoro ammunnata
e ntretatata,
‘nu bicchiere d’uoglio auliva
dunciglio,
½ bicchiere d’acito janco,
‘nu pizzeco d’arecheta,
sale fino e ppepe niro mmacenato
a ffrisco q.c.n.v.
Comme se fa:
Ammunnà, lavà e appruntà ‘e ppatane ttagliate a ffarinule ‘e
tre centimetre ‘e squina. Dinto a ‘na pruupurziunata tiella ricà tutto
ll’uoglio e a ffuoco allero fa cocere jonna jonna ‘a cepolla‘e Muntoro
ammunnata e ntretatata;avascià ‘o ffuoco,
auní ‘e ffarinule ‘e pancetta affummecata e farle suassà doce dice;
quanno so’ ppronte auní ‘e ppatane e farle cocere sempe a ffuoco miccio.
Avutarle ogne ttanto e cquanno so’ ccotte accunciarle ‘e sale e ppepe,
spruzzarle d’acito e farlo svapurà;a ‘stu punto derramarle cu ll’arecheta,
ammiscarle e servirle.
Brak
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