MUZZARELLA ‘MPANATA E FFRITTA
Chello ca ce vo’ pe
sseje, otto perzone:
‘nu kilò e duiciento gramme ‘e muzzarella ‘e vufara tenuta
dint’â jacciaja dudece ore e
ppo tagliata a ffelle doppie ‘nu centimetro e mmiezo,
400 gramme ‘e mullica ‘e pane casareccio arruscata ô tiesto a 220° e ppo ntretata cu ‘nu mmiscratore,
100 gramme ‘e caso pecurino rattato finu fino,
5 ova,
dduje pizzeche ‘e sale fino,
100 gramme ‘e farina,
abbunnante uoglio pe frijere.
Comme se fa
Appruntà ‘a mullica
‘e pane casareccio arruscannola ô
tiesto a 220° e ppo ntretannola cu ‘nu
mmiscratore;mettere ‘sta mullica arruscata dinto a ‘nu piatto e
ammiscarla cu ‘o ccaso pecurino rattato finu fino.Sbattere ll’ova, accunciate
cu dduje pizzeche ‘e sale fino, dinto a ‘na ciotola; tirà fora d’ ‘a jacciaja
‘a muzzarella asciuttata e tagliarla a ffelle
doppie ‘nu centimetro e mmiezo; mettere a ffuoco allero allero ‘na tiella a
sponne aute e fà callentà ll’abbunnante
uoglio pe frijere; fraditanto ‘nfarenà ‘e ffelle ‘e muzzarelle, ‘nfonnerle
dint’ a ll’ove sbattute e ppo dint’â
mullica ‘e pane ammiscata cu ‘o pecurino
e frijere pe ttre minute una â
vota ‘sti ffelle ‘e muzzarella; scularle cu ‘na ‘spumàdera sistemannole ‘ncopp’â carta asciugante e servirle
‘ntavula comme trasetura ancòra caude ‘e
fuculare accumpagnate cu ‘na ‘nzalatella fresca ‘e rafanielle e de ‘ncappucciata cunnita cu ssale fino,pepe
janco mmacenato a ffrisco, uoglio’auliva dunciglio e acito o limone. Vino: asciutte e profumate janche nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina,
Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.
Magna Napule, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o
vernecale!!
Raffaele Bracale
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