‘NZALATA CRAPICCIOSA
Chello ca ce vo’ pe
sseje perzone
‘nu pere ‘e
‘ncappucciata,
‘na cepolla janca ammunnata e ntretata fina fina,
‘na grossa fella ‘e 300 gramme ‘e murtadella tagliata a
ffarinule ‘e ‘nu centimetro ‘e squina,
‘na grossa fella ‘e 300 gramme ‘e pruvulone percante d’ ‘o
monaco tagliata a ffarinule ‘e ‘nu centimetro ‘e squina,
‘nu tuppeto ‘e vasenicola lavato, asciuttato e ntretato a
mmano senza curtiello,
‘nu bicchiere d’uoglio ‘auliva dunciglio,
‘o zuco passato a culaturo ‘e ‘nu limone ‘e Surriento,
sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco q.c.n.v.
comme se fa
Mettere dinto a ‘na
ciotola ‘e ffarinule ‘e murtadella, cchelle ‘e pruvulone, ‘a cepolla e ‘a vasenicola ntretate; agnadí ll’uoglio,
‘o zuco ‘e limone passato a cculaturo, sale fino e ppepe janco mmacenato
a ffrisco e ammiscà dellicatamente; cummiglià e lassà arrepusà pe quase
n’ora;. fraditanto ammunnà ‘o pere ‘e ‘ncappucciato,farlo fronne fronne e
tagliarle tutte ‘nzieme a giugliana; lavarle, asciuttarle metterle dinto a ‘na
zuppiera, ricarla cu ‘o cumposto cunnito e ammiscà a mmestiere.Primma ‘e
servirla comme trasetura fà passà ‘sta‘nzalata crapicciosa allimmeno pe
n’ora dint’â jacciaja.
Magna Napule, bbona salute!
Brak
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