domenica 19 maggio 2013

ALICE â SCAPECE

ALICE â SCAPECE (alici alla scapece) Chello ca serve pe 6 perzone: ‘Nu kilò ‘e alice fresche ‘e jurnata, ‘Nu bicchiere ‘e acito ‘e vino janco, ‘Nu spiculo d’aglio ammunnato e ntretato fino fino, ‘Na fronna ‘e lauro frisco, farina q.n.s., sale duppio e ppepe janco nacenato a ffrisco q.n. s., Tre bicchiere d’uoglio ‘auliva dunciglio (e.v.p. s. a f.) , pane rattato quatte cucchiare, ‘Nu túppeto ‘e menta lavato, asciuttato e spezzettato a mmano. Comme se fa. Lavà l’ alice,levarle capa, coda, spina e mmennute (visceri) e arapennole a ffuoglie ‘e libbro,ma mantenennole aunite p’ ‘a ‘sparda (per il dorso);’nfarenarle e frijerle dinto a dduje bicchiere d’uoglio ‘auliva dunciglio callentato. Dinto a n’ata cummedità a ffuoco miccio fà callentà n’atu bicchiere d’uoglio dunciglio cu ll’aglio ntretato e ‘a fronna ‘e lauro; agnadí (aggiungere) ‘nu bicchiere ‘e acito ‘e vino janco e fà vollere tutto pe cinche minute. Sistimà ll’alice fritte una vicina a ll’ata dinto a ‘na sperlonga ‘e purcellana,derrammà cu ‘o ppane rattato, sale duppio, ppepe janco nacenato a ffrisco e ricà tutto cu ‘o zuco vullente d’uoglio e acito; agnadí (aggiungere) ‘a menta spezzettata, cummiglià e primma ‘e serví, lassà arrepusà pe ‘nu paro d’ore. Vino: asciutte e profumate janche nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja. Magna Napule, bbona salute! Scialàteve e aggarbbatéve ‘o vernecale!! Raffaele Bracale

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