OVA Â MUNACHINA
Chello ca serve pe
sseje perzone
otto ova toste(sode),
treciento gramme ‘e ricotta rumana,
cinquanta gramme ‘e furmaggio pecurino rattato,
noce muscata
quanto ne piace,
abbunnante uoglio
pe frijere,
ddoje ova sbattute cu ‘nu pizzeco ‘e sale,
farina janca quanto
ne serve,
pane rattato quanto
ne serve,
sale fino e ppepe
janco quanto ne serve.
Cumme se fa
Ammunnà ll’ova
tosta, sciacquarle e ttagliarle a mmità p ‘ ‘a lunghezza; dividere ‘e russe dê
janche da tené a pparte. stemperà ‘e
russe cu
‘na furchetta e mpastarle cu ‘a ricotta, ‘o ppecurino rattato, ‘o ssale,
‘o ppepe e ttanta noce muscata quanto ne piace .Sistimà
cu ‘nu cucchiarino ‘a café ‘o cumposto
dint’ê janche cercanno ‘e dà a ll'impasto ‘na forma bumbata; ‘nfarenà
chesti mmeze ova, ‘nfonnerle dinto a
ll’ova sbattute, passarle delicatamente dint’ô ppane rattato facenno attenzione
a mantenerne ‘a forma; frijerne poche pe
vvota dinto a pparicchio uoglio pe ffrjere vullente e prufunno finché nun addeventano ndurate. Appujarle ‘ncopp’ a ‘na carta
asciugante e servirle caude comme
antipasto ‘nzieme a furmagge piccante e ffellate assurtite.
Brak
Nessun commento:
Posta un commento