PIZZA DOCE CU ‘E NNOCE
Chello ca nce vo’ pe 6-8 perzone:
250 gramme ‘e cosce ‘e quaglia ‘e noce spedazzate,
180 gramme ‘e zuccaro,
200 gramme ‘e farina,
200 gramme ‘e cedro e cocozzata tagliate a farinule ‘e ½ cm.
‘e ‘squina,
4 ova,
‘nu Cucchiaro ‘e zuco ‘e limone passato a cculaturo,
‘na bustina ‘e levatora
(lievito chimico),
‘nu pizzeco ‘e sale fino,
Zuccaro a vvelo
q.n.s.
P’ ‘a turtiera: ‘nu cucchiaro ‘e ‘nzogna, farina q.n.s.
Comme se fa
Sbattere dinto a ‘na zupperella quatto russe d’ova ‘nzieme ô zzuccaro nfi’ a uttené ‘nu cumposto déloso e críceto (chiaro e spumoso); a pparte muntà ‘e quatto janche a nneve fremma e
aunirle ê russe ammiscanno
chianu chiano; agnadí, a ‘nu cucchiaro â vota, ‘a farina, ‘e cosce ‘e quaglia spedazzate e ‘e ffarinule
‘e cedro e cocozzata. Ammiscà bbuono e
agnadí ‘nu pizzeco ‘e sale, ‘a
bustina ‘e levatora e ‘o zuco ‘e limone passato a cculaturo;
vernicià cu ‘a ‘nzogna ‘na turtiera, ‘nfarenarla e agnadirve ‘o cumposto;
‘nfurnà dint’ô tiesto caudo a 200° pe 40 minuti.Lassà refreddà ‘sta pizza
doce, derrammarla cu ‘o zzuccaro a vvelo e purziunarla.
Brak
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