domenica 1 settembre 2013
FRITTATA ‘E PATANE
FRITTATA ‘E PATANE
Chello ca serve pe cquatto perzone:
400 gramme ‘e patane vecchie jalizze,
5 ova,
‘na fraschetella ‘e rosamarina,
‘nu spiculo d’aglio ammunnato e ntretato,
50 gramme ‘e ‘nzogna
½ bicchiere d’uoglio dunciglio,
duje cucchiare ‘e caso pecurino rattato,
‘na vrancata ‘e sale duppio,
sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco q.c.n. v.
Comme se fa
‘Sta frittata ‘e patane s’ appripara mettenno a ffuoco allero allero ‘na cazzarola cu seje litre d’acqua salata (vrancata ‘e sale duppio) e facenno ascí a vollere. Fraditanto ammunnà ‘e ppatane, lavarle e tagliarle a ffarinule ‘e ‘nu centimetro ‘e squina;appena ll’acqua jesce a vvollere menà ‘e ffarinule dinto a ll’acqua e farlere pe cinche minute;scularle e tenerle ‘e parte; mettere a ffuoco allero ‘na tiella ‘e fierro niro cu ‘a ‘nzogna, ll’uoglio, l’aglio ntretato e ‘a fraschetella spullecata; appena ll’aglio à pigliato culore agnadí ‘e ffarinule ‘e patane arvate e farle suassà pe tre minute; sbattere dinto a ‘na ciotola ll’ove cu ‘o caso pecurino sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco e ricarle dint’â tiella ‘ncopp’ê ffarinule; cummiglià cu ‘nu cupierchio e lassà raffermà (rassodare) bbuono ‘a frittata ‘a ‘nu lato, facennola cocere pe tre minute; po ajutannose cu ‘o cupierchio,avutarla sotto e ‘ncoppa e farla sciulià n’ata vota dint’â tiella e farla cocere pe n’ati tre minute. Servirla súbbeto cauda ‘e fuculare. Vini: Curpuse vine russe d’ ‘a Campania (Solopaca, Aglianico, Piedirosso,Campi Flegrei d.o.c., Taurasi), spilate n’ora primma d’ausarle,passate dinto a ‘na carrafa p’ ‘e ffà piglià aria e servute a ttiempo (temperatura) ‘e stanza ‘a magnà.
Mangia Napoli, bbona salute! Scialàteve e aggarbbatéve ‘o vernecale!
Raffaele Bracale
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