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MULIGNANE ‘MBUTTUNATE 
Chello ca ce vo’ pe sseje
  perzone 
‘nu chilò ‘e mulignane
  viulette napulitane  fatte a ffelle,
  doppie miezu centimetro, p’ ‘o lluongo, 
100 gramme ‘e caso pecurino
  rattato finu fino, 
100 gramme ‘e pane rattato,  
3 spicule d’aglio ammunnate
  e ntretate fine fine, 
‘nu tuppeto ‘e vasenicola
  lavato, asciuttato e ntretato finu fino, 
sale duppio tre cucchiare
  chine, 
sale fino e ppepe janco
  mmacenato a ffrisco q.c.n.v., 
‘nu bicchiere d’uoglio
  dunciglio, 
abbunnante uoglio pe
  ffrijere. 
quacche steccadente. 
Comme se fa  
Lavà e asciuttà ‘e mulignane
  levanno ‘e streppune e ‘e ddoje ponte; tagliarle p’ ‘o lluongo a felle doppie
  miezu centimetro e sestimarle a ccuscie (derrammate ognuno ‘e sale duppio)
  dinto a ‘nu scolapasta pe ‘na mez’ora. Scularle, sciacquarle sotto a ‘nu strèpeto d’acqua fredda, e spremmerle. Fraditanto ammiscà dinto a ‘nu piatto ‘o caso pecurino cu ‘o ppane rattato ll’aglio e ‘a vasenicola ntretate sale fino e pepe janco mmacenato a ffrisco; mettere dint’ a ‘nu piatto ll’uoglio dunciglio ‘nfonnerve ògne fella ‘e mulignana e subbeto doppo ‘mbruscenarle dint’ô piatto cu ‘o ccaso,‘o ppane rattato ll’aglio e ‘a vasenicola ntretate sale fino e pepe; appujà ‘ncopp’ a ogne ffella n’ata fella accussí cuncertata e fermarle cu ‘nu steccadente. Fraditanto fà callentà abbunnante uoglio pe frittura e ffrijerve jonne jonne ‘sti chiètte ‘e mulignane, scularle cu ‘na spumadera, sfilà ‘o steccadente e servirle caude caude. 
Bbona salute!  
Brak | 
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venerdì 12 giugno 2020
MULIGNANE ‘MBUTTUNATE
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