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PATANE ALLARDIATE 
Chesta vota ve prupongo ‘nu cuntorno d’alliccarse ‘e bbaffe. 
Chello ca ce vo’ pe sseje perzone 
‘nu chilò ‘e patane vecchie,  
200 gramme ‘e lardo ‘e panza allacciato, 
50 gramme ‘e ‘nzogna, 
2 cucchiare ‘e farina, 
‘na cepolla ndurata ‘e Muntoro ntretata, 
‘na farinula pe bbroro veggetale,miezu bicchiere ‘e vino janco
  asciutto, 
sale fino e ppepe niro mmacenato a ffrisco q.n. s.,  
‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato,asciuttato e ntretato finu
  fino. | 
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Comme se fa | 
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Ammunnà ‘e ppatane, tagliarle a ppacchetelle, lavarle e
  asciuttà. Mettere dinto a ‘na prupurziunata marmitta, pruvvista ‘e cupierchio
  ‘o llardo allacciato e ‘a ‘nzogna e a ffuoco allero fà zuffriejere pe cinche
  minute; agnadí ‘o ttrigliato ‘e cepolla e sempe a ffuoco allero farle piglià
  culore; a ‘stu punto derrammà ‘e duje cucchiare ‘e farina facennola ndurà;
  subbeto doppo agnadí ‘o vino e  meza
  ciotola  d’acqua vullente addó è stata
  accumpliata ‘a farinula ‘e broro veggetale; aspettà ca jesce a vollere e
  agnadí ‘e pacchetelle ‘e patane;accuncià ‘e sale e ppepe, ammiscà, cummiglià
  ‘a marmitta avascià ‘o ffuoco e lassà cocere pe trecquarte d’ora; stutato ‘o
  ffuoco derrammà ‘e ppatane cu ‘nu tuppeto ‘e prutusino
  lavato,asciuttato e ntretato finu fino. Serví caude ‘e fuculare ‘sti patane
  sabrose, cratistu cuntorno ‘e carne, ‘e pesce o de latticine. frische.  Brak | 
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venerdì 19 giugno 2020
PATANE ALLARDIATE
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