| 
‘NZALATA ‘E FASULE
  CANNELLINE | 
| 
Chello ca ce vo’
  pe quatto perzone 
Tre buccaccielle (de ‘nu quarto ll’uno) ‘e fasule cannelline arvate, 
‘na grossa pummarola custuluta,lavata asciuttata e tagliata a fellocce
  ‘e miezu centimetro, 
200 gramme d’aulive ‘e Gaeta desciussate, 
‘na cepolla ndurata ammunnata e ntretata, 
‘nu tuppeto ‘e vasenicola lavato, asciuttato e murcellato (spezzettato) a mmano senza curtiello, 
‘nu bicchiere d’uoglio ‘auliva dunciglio, 
tre tazzulelle d’acito ‘e vino janco, 
sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco (q.c.n.v.) 
 comme se fa 
Revacà ‘e fasule arvate 
  dinto a ‘nu culaturo e sciacquarle sotto a ll’acqua fredda; scularle
  bbuono e metterle  dinto a ‘na
  zupperella; agnadí  ‘e fellocce ‘e
  pummarola, ‘a cepolla ntretata  e  ll’aulive desciussate; ammiscà  dellicatamente cu ‘na cucchiarella ‘e
  lignamme. Dinto a ‘na ciutulella  sbattere
  cu ‘na furchetta ll'uoglio, ll'acito, ‘o ssale e ‘o ppepe janco mmacenato
  a ffrisco. Ricà a ffilo ‘sta sarzulella ‘ncopp’â ‘nzalata ‘e fasule,agnadí  ‘o tuppeto ‘e vasenicola lavato,
  asciuttato e murcellato a mmano senza curtiello, ammiscà e primma ‘e servirla
  fà passà ‘sta ‘nzalata mez’ora p’ ‘a jacciaja.  
Vino:  asciutte e profumate
  janche  nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia,
  Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta. 
Magna Napule,  bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o
  vernecale!! 
raffaele bracale  | 
| 
. | 
|  | 
|  | 
mercoledì 24 giugno 2020
‘NZALATA ‘E FASULE CANNELLINE
Iscriviti a:
Commenti sul post (Atom)
 

 
Nessun commento:
Posta un commento