venerdì 19 giugno 2020

PATANE D’’O PARULANO


PATANE D’’O PARULANO
Chello ca serve pe cquatto perzone:
700 gramme ‘e patane vecchie, ammunnate lavate e ttagliate a ffarinule ‘e tre centimetre ‘e squina,
200 gramme ‘e pancetta affummecata a ffarinule ‘e duje centimetre ‘e squina,
‘na cepolla ‘e Muntoro ammunnata e ntretatata,
‘nu bicchiere d’uoglio auliva dunciglio,
½ bicchiere d’acito janco,
‘nu pizzeco d’arecheta,
sale fino e ppepe niro mmacenato a ffrisco q.c.n.v.
Comme se fa:
Ammunnà, lavà e appruntà ‘e ppatane ttagliate a ffarinule ‘e tre centimetre ‘e squina. Dinto a ‘na pruupurziunata tiella ricà tutto ll’uoglio e a ffuoco allero fa cocere jonna jonna ‘a cepolla‘e Muntoro ammunnata e ntretatata;avascià ‘o ffuoco,  auní ‘e ffarinule ‘e pancetta affummecata e farle suassà doce dice; quanno so’ ppronte auní ‘e ppatane e farle cocere sempe a ffuoco miccio. Avutarle ogne ttanto e cquanno so’ ccotte accunciarle ‘e sale e ppepe, spruzzarle d’acito e farlo svapurà;a ‘stu punto derramarle cu ll’arecheta, ammiscarle e servirle. 
Brak


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