TRASETURA CAPRICCIOSA
Chello ca serve pe sseje perzone:
250 gramme ‘e farenella jalizza,
¾ ‘e latte retunno,
300 gramme ‘e prusutto cuotto tagliate a ffarinule ‘e tre pe
ddoje p’ unu centimetro, 
300 gramme ‘e pruvulone piccante tagliate a ffarinule ‘e tre
pe ddoje p’unu centimetro, 
50 gramme ‘e caso pecurino rattato fino,
3 ova,
pane rattato q.n.s.
sale fino q.n.s.,
abbunnante uoglio pe frijere,
diciotto steccadente  bastantemente luonghe.
comme se fa:
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Mettere ‘na cazzarola a  ffuoco miccio, revacarle dinto ‘o llatte,
  salarlo e farlo scarfà; ricarve dinto poco â vota tutt’ ‘a farenella, ammiscà
  cuntinuamente cu ‘na cucchiarella e farne ‘na pulentina bastantemente massiva
   (compatta.) | 
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Levà ‘a pulentina 
  dô ffuoco quanno s’accummencia a staccà dê pparete d’ ‘a cazzarola.Arapí
  ddoje ove retonne dinto a ‘na ciotola, agnadirve ‘nu poco ‘e sale cu ‘o
  gghianco d’ ‘o terzo uovo e  sbatterle
  nfi’ a farle muntà; tené a pparte ‘o russo d’ ‘o terzo uovo. Fraditanto fà
  arrefreddà ‘a pulentina e agnadarvi dinto ‘o russo d’uovo tenuto ‘e parte e
  ‘o ccaso pecurino rattato fino; ammiscà e revacà ‘ncopp’ a ‘nu marmulo ‘e
  cucina verniciato cu ‘nu poco d’ uoglio pe frijere, schianà ‘sta pulentina cu
  ‘a lama ‘e ‘nu curtiello arriducennola primma  a ‘nu cuscio ‘e tre centimetre e ppo a
  ffarinule ‘e tre pe ttre pe ttre. Taglià a ffarinule pruvulone e prusutto. | 
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A cchistu punto piglià ‘e steccadente bastantemente
  luonghe e ‘nfilarve ‘ncopp’ a ognuno ‘na farinula ‘e farenella una ‘e
  prusutto e una ‘e pruvulone e cuntinuà accussí nfi’ a rregnere ‘o
  steccadente. Quanno tutte ‘e steccadente so’ appruntate passarle apprimma
  dint’ê ddoje ova e ô janco d’ ‘o terzo bbuone  sbattute e ppo dint’ô ppane rattato e
  frijerle dinto a ll’uoglio vullente e prufunno. Scularle e servirle comme trasetura  cauda ‘e tiella accumpagnata ‘a fellate ‘e
  salame e capecuollo. Vine: Sustanziuse vine russe d’ ‘a Campania (Solopaca, Aglianico,
  Piedirosso,Campi Flegrei d.o.c., Taurasi), spilate n’ora primma d’ausarle,passate
  dinto a ‘na carrafa p’ ‘e ffà piglià aria 
  e  servute a ttiempo  (temperatura)
  ‘e stanza pe magnà. 
Mangia Napoli, bbona salute! Scialàteve e
  aggarbbatéve ‘o vernecale!  
Raffaele Bracale | 
 

 
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