OVA Â MUNACHINA
Chello ca serve pe sseje perzone
otto  ova toste(sode), 
treciento gramme 
‘e  ricotta rumana, 
cinquanta  gramme
‘e furmaggio pecurino rattato, 
noce muscata quanto ne piace, 
abbunnante uoglio pe frijere, 
ddoje ova 
sbattute cu ‘nu pizzeco ‘e sale, 
farina janca quanto ne serve, 
pane rattato quanto ne serve, 
sale fino e ppepe janco quanto ne serve.
Prucedimento
Ammunnà ll’ova tosta, sciacquarle e tagliarle a mmità
p ‘ ‘o lluongo; spàrtere ‘e russe dê janche da tené a pparte.  frantummà ‘e russe  cu  ‘na
furchetta e mpastarle ‘nzieme â ricotta, ô ppecurino rattato, ô ssale, ô ppepe
e ttanta noce muscata quanto ne piace  .Sistimà  cu ‘nu cucchiarino ‘a café ‘o  cumposto dint’ê janche cercanno ‘e dà   ô ‘mpasto
‘na forma bumbata; ‘nfarenà chesti mmeze 
ova, ‘nfonnerle dinto a ll’ova sbattute, passarle dellicatamente dint’ô
ppane rattato facenno attenzione a  mantenerne ‘a forma; frijerne poche pe vvota
dinto a pparicchio uoglio pe ffrjere vullente e prufunno nfi’ a cche   nun
addeventano  ndurate. Appujarle ‘ncopp’ a
‘na carta asciugante  e servirle caude
comme trasetura ‘nzieme a furmagge piccante e ffellate assurtite.
Brak
 

 
Nessun commento:
Posta un commento