MUZZARELLA ‘NCARROZZA
Chello ca
serve pe seje  perzone
Seiciento
gramme ‘e muzzarella ‘e vufara tenuta dint’â jacciaja pe dudice ore e ppo  tagliata a ffelle doppie ‘nu centimetro e
mmiezo;
6
ova fresche ‘e jurnata;
12
felle ‘e pane casareccio senza scorza doppie ‘nu centimetro e tagliate a
cuatrato ‘e otto centimetre ‘e lato;
1
cucchiaro ‘e pecurino rattato fino;
miezu  litro ‘e 
latte retunno ( intero) friddo
quacche  cucchiaro 
‘e farina
abbunnante
uoglio pe frijere
‘Nu
túppeto ‘e vasinicola  (si piace)
sale
fino  e ppepe janco macenato a ffrisco   q.n. s. 
Comme se
fa
‘Mprimmese
s’arapono ll’ove  dinto a ‘na ciotola
agnadenno  dduje  pizzeche ‘e sale  e ppepe janco macenato a ffrisco , e ‘nu cucchiaro
‘e pecurino rattato fino; se sbattono ll’ova senza farle crescere e se tenono a
pparte; se mettono seje felle ‘e pane ‘ncoppa a n’asciuarro (tagliere) e ve  s’appojano ‘ncopp’ a ògni ffella ‘na fella
‘e  muzzarella doppia ‘nu centimetro e
mmiezo, ‘na fronna ‘e vasenicola e s’attappa tutto  cu n’ata fella ‘e pane e ppo  se 
taglia ‘ndiacunale ‘stu ‘mparetato  (tramezzino),
uttenenno  dduje trianguline ‘e pane
‘mbuttunato; ora mo ‘sti  tringuline
vanno   ‘nfuse dint’ô  llatte, po’ passate ‘int’â farina e ppo a uno
â vota ‘sti trianguline vanno ‘nfuse dint’ a ll’ove sbattute, sgrunnate e
pluncate (immersi) p’ ‘e ffrjere
dint’  abbunnante uoglio ggià  caudo, e se lassano frijere ‘nfi’ a cche nun
so’ addevennate  ndurate,allora se
pigliano cu ‘na ‘spumàdera, e se mettono ‘ncopp’ a ‘na carta asciugante p’ ‘a  cucina p’asciuttarle ‘e ll’uoglio
supierchio  e se magnano caude caude  quanno ‘a muzzarella sìè sciugliuta ‘nu poco
e accumencia a ffilà. 
Vino:  asciutte e profumate janche  nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia,
Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja.
Magna Napule,  bbona salute! Scialàteve e aggarbbatéve ‘o
vernecale!!
Raffaele
Bracale 
 

 
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