CARCIOFFOLE
‘MPASELLATE
Chello ca serve pe
4 perzone
8 carcoffole cu ‘e
spine, ammunnate dê fronne cchiú ttoste,e dâ bbona parte d’ ‘o turzo, spartute
p’ ‘o lluongo, ammunnate dâ varva,tagliate a squine suttile lavate e
asciuttate,
2 ove
100 gramme ‘e farina,
4 cucchiare
d’uoglio auliva dunciglio,
sale fino e ppepe
janco q.c.n.v.
comme se fa
Appruntà ‘e
carciòffele ammunnate dê fronne cchiú ttoste,e dâ bbona parte d’ ‘o turzo,
spartute p’ ‘o lluongo, ammunnate dâ varva,tagliate a squine suttile lavate e
asciuttate;priparà dinto a ‘na prupurziunata zupperella ‘na pastella cu ll’ova, ‘a farina, ll’uoglio
‘auliva dunciglio, dduje pizziche ‘e sale ‘e ‘nu pizzeco ‘e pepe ammiscanno
bbuono.Revacarve ‘e squine ‘e carcioffole e tenervele pe ‘na dicina ‘e minute
smuceniannole cu ‘nu cucchiaro. Fraditanto ricà abbunnante uoglio pe frijere
dinto a ‘na tiella a sponne aute e a fuoco allero farlo callentà e appena è
pronto, frijerve poche â vota ‘e squine
‘e carcioffole nfi’ a cche so ndurate; a mmano a mmano ca so’ ppronte scularle
cu ‘na spumadera, passarle ‘ncopp’a ccarta ‘e cucina e tenerle ‘ncaudo;passà ‘e ccarcioffele
dint’a ‘na sperlonga, accunciarle ‘e
sale e servirle ‘ntavula guarnettate cu quacche felloccia ‘e limone.
Brak
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