FRITTATA ‘E MACCARUNE SAFRUNATA
Chello ca ce vo’ pe ddoje perzone
400 gramme ‘e vermecielle o ‘e bucatine
arvate teniente teniente dinto a otto litre d’acqua salata vullente, sculate a
mmestiere e passate pe mez’ora dint’â jacciaja,
4 ova,
2 cucuzzielle vierde
napulitane, lavate, asciuttate, spuntate e ttagliate a rundelle
doppie ½ cm.,
4 gruosse sciure jalizze ‘e cucuzzielle, lavate, asciuttate, senza
màstilo e ppestílo (gambo e pistillo) e murcellate a lla sanfason,
2 spicule d’aglio ammunnate
e ntretate finu fino,
‘na farinula pe bbroro veggetale,
2 bustine ‘e safrone,
200 gramme ‘e provola affummecata tagliata a ffarinule ‘e ½ cm. ‘e ‘squina,
‘na presa ‘e sale duppio,
sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco q.c.n. v..
pecorino grattugiato due cucchiai
‘Nu bicchiere e miezo d’ uoglio ‘auliva
dunciglio.
Comme se fa
Dinto a ‘na prupurziunata tiella ca nun azzecca ricà miezu
bicchiere d’uoglio e a ffuoco allero fà piglià culore ‘o ttrigliato d’aglio;
appena è ppronto agnadí ‘e cucuzzielle e ‘e piezze ‘e sciure ‘e cucuzzielle
murcellate (spezzettati); ‘nfonnere
cu meza ciotola d’acqua vullente addó è
stato accumpliato ‘a farinula pe bbroro veggetale e ‘e ddoje bustine ‘e safrone e lassà cocere pe ddiece
minute sempe a ffuoco allero.
Fraditanto dinto a ‘na
zupperella sbattere buono ll’ova cu ‘na presa ‘e sale fino ,ddoje prese ‘e pepe e ‘nu paro ‘e cucchiare ‘e caso pecurino.Arvere ‘a pasta
tenente tenente dinto a otto litre d’acqua salata vullente, scularla a
mmestiere, cunnirla cu miezu bicchiere d’uoglio e passarla pe mez’ora dint’â jacciaja; súbbeto
doppo ammiscarla cu ll’ova sbattute e agnadirve ‘a trufa ‘e cucuzzielle e ‘e
ffarinule ‘e provola;ammiscà, cummiglià
e lassà ‘nzapurí pe ‘nu quarto d’ora ammiscanno ògne ttanto; chistu fatto è
sustanziale pe ‘na bbona riuscita d’ ‘o piatto.Ricà miezu bicchiere d’uoglio dinto a ‘na tiella ‘e fierro niro e
a ffuoco sustenuto farlo callentà; appena è caudo, agnadirce ‘a pasta cunnita furmanno cu ‘a pressione ‘e ‘na furchetta ‘nu strato
uniforme; fà suassà pe cquatto minute ‘nu lato e pe cquatto chill’atu lato;
p’avutà ‘a frittata ajutarse cu ‘nu prupurziunato piatto o cupierchio. Serví a
ffelle ‘sta frittata cauda o pure
fredda. Vino: asciutte e profumate janche nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia,
Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.
Magna Napule, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o
vernecale!!
raffaele bracale
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