mercoledì 21 marzo 2012

RICATUNE ‘NDURATE CU CCREMA ‘E CARCIOFFOLE

RICATUNE ‘NDURATE CU CCREMA ‘E CARCIOFFOLE

Chello ca ce vo’ pe sseje perzone
600 gramme ‘e ricatune,
6 carcioffole viulette napulitane,
‘nu spiculo d’aglio ammunnato e ntretato finu fino
250 gramme ‘e ricotta ‘e pecura,
2 bustine ‘e safrone,
½ bicchiere ‘e latte caudo retunno,
‘nu bicchiere d’ uoglio ‘auliva dunciglio,
100 gramme ‘e caso pecurino rattato finu fino,
‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato finu fino,
sale duppio ‘na vrancata,
sale fino e ppepe janco macenato a ffrisco q.n.s.

Comme se fa

Ammunnà ‘e carcioffole ammuzzanno ‘o turzo, levànnone ‘e pparte e ‘e cchiú ttoste,e muzzanno ‘e pponte cu ‘e spine; tagliarle a mmità p ‘ ‘o lluongo, levà ‘a varva e ssempe p’ ‘o lluongo tagliarle a fellocce suttile e metterle a bbagno dinto a ‘na ciotola d’ acqua e zuco ‘e limone pe ‘nu quarto d’ora.Ricà ll’uoglio dinto a ‘na prupurziunata tiella e a ffuco allero fà piglià culore a ll’aglio; a ‘stu punto sculà ‘e carcioffole, asciuttarle cu ‘nu foglio ‘e carta asciugante pe cucina e agnadirle dint’ â tiella cu ll’uoglio,agnadí ‘nu bicchiere d’acqua vullente addó è stato accumpliata ‘na bustina ‘e safrone, cummiglià e lassà cocere a ffuoco miccio pe diece minute; â fine accuncià ‘e sale fino e ‘o ppepe janco macenato a ffrisco e trasferí tutto cosa dint’ a ‘nu mmiscaturo p’uttené ‘na crema criceta e malacosa.A ‘stu punto dellajà dinto a ‘na prupurziunata ‘nzalatèra ‘a ricotta cu ‘o miezu bicchiere‘e latte caudo retunno addó è stata accumpliata chell’ata bustina ‘e safrone; Fraditanto arevere teniente teniente ‘e ricatune dinto a ‘na caurara cu otto litre d’acqua vullente salata (vrancata ‘e sale duppio). Scularle e revacarle dint’ â ‘nsalatèra cu ‘a ricotta, agnadí ‘a crema ‘e carcioffole, ammiscà, derrammà cu ‘o ccaso pecurino e cu ‘o tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato finu fino; ammiscà ancòra e ‘mpiattà.
Vino: asciutte e profumate janche nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.
Magna Napule, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!!
Raffaele Bracale

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