martedì 8 ottobre 2013

CRUSTUNE CAPRISE

CRUSTUNE CAPRISE chello ca serve pe sseje perzone 12 bbelli ffelle ‘e pane casareccio arruscate dint’ô tiesto(dujeciento grade) o a sciamma auta ‘e furnello, tre pummarole custulute p’’a ‘nzalata, 500 gramme ‘e muzzarella,tagliata a ffelloce doppie miezu centimetro, ‘Nu bicchiere d’uoglio ‘auliva dunciglio, arecheta,sale fino cunnito e ppepe janco macenato a ffrisco q.n.s. comme se fa Pulezzà, lavà e asciuttà ‘e ppummarole e tagliarle a ffelloce doppie miezu centimetro; arruscà dint’ô tiesto o a sciamma auta ‘e furnello ‘e ffelle ‘e pane, sistimarle una vicina a ll’ata dinto a ‘na sperlonga e mettere ‘ncopp’ a ògne fella apprimma ‘na felloccia ‘e pummarola, ppo una ‘e muzzarella, po ancòra ‘na felloccia ‘e pummarola e a ll’urdemo n’ata felloccia e muzzarella; cuncià ògne cuscio cu ‘nu poco e sale cunnito ppepe janco macenato a ffrisco e arecheta e rricà ‘o ttutto cu ll’uoglio a ffilo. Serví comme trasetura. Vino: asciutte e profumate janche nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta. Magna Napule, bbona salute! Scialàteve e aggarbbatéve ‘o vernecale!! Raffaele Bracale

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