venerdì 20 aprile 2018

CREMA ‘E CANNELLINE CU ‘A PANCETTA



CREMA ‘E CANNELLINE CU ‘A PANCETTA


chello ca serve pe 6 perzone
3 buccacce   ‘e fasule cannelline ggià arvate e sculate pe cumplessive 750 gramme,
300 gramme ‘e pancetta affummecata tagliata a ffarinule ‘e ‘nu centimetro,
¾ ‘e litro  ‘e brodo veggetale  fatto cu vverdure fresche o ddoje farinule pe bbroro,
miezu  cucchiaro ‘e doppio  cuncentrato ‘e pummarola, ddoje majateche lomme ‘e accio janco pulezzate dê sfilacce, lavate, asciuttate e ttagliate a piezze ‘e cinche centimetre,
‘nu bicchiere d’uoglio ‘auliva dunciglio,
dduje spicule d’aglio ammunnate e ntretate finu fino,
‘na fraschetella ‘e rosamarina,
 tre ffronne ‘e  sarva,
quacche felloccia ‘e pane casareccio arruscato ô tiesto (220°).
 
pepe niro e ssale fino q.n.s.

comme se fa:

Ricà  ll'uoglio dinto a ‘na prupurziunata tiella,agnadirve ‘o ttrigliato d’aglio ‘e piezze d’accio  ‘a rosamarina spullecata e ‘e ttre ffronne ‘e sarva e ffà saussà tutto cosa a fuoco miccio pe cinche minute;sculà ‘e cannelline arvate, sciacquarle sott’ a ‘nu strepeto d’acqua fredda, scularle ancòra e revacarle dint’ ô zuffritto, farle ‘nzapurí pe dduje  minute.
Cummiglià tutto cu ‘o broro caudo, agnadirve ‘o miezu  cucchiaro ‘e doppio  cuncentrato ‘e pummarola,accuncià ‘e sale e ppepe e lassà cocere pe ‘nu quarto d’ora; fraditanto fà saussà ‘a pancetta a ffuoco allero dinto a n’ata tiella senza agnadirve uoglio. Quanno ‘a pancetta è pronta revacà ‘e fasule dinto a ‘nu mmiscaturo e nzuffrà  (frullare) nfi’  a uttené ‘na crema  abbunnante, críceta e ddellicata (spumosa e soffice);metterla n’ata  a ffuoco miccio pe dduje minute; purziunà chesta crema dint’ê piatte cumpletanno ògne piatto cu ‘a pancetta saussata. Serví comme trasetura cauda  accumpagnanno cu quacche felloccia ‘e pane casareccio arruscato ô tiesto (220°).
Vini:  asciutte  e profumate  janche nustrane  ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco di Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.
Mangia Napoli, bbona salute!
Raffaele Bracale


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