NNEMMICCULE ABBURRITE
(lenticchie stufate)
Chello ca serve pe 4
perzone
600 gramme ‘e nnemmiccule,
‘nu bicchiere d’uoglio ‘auliva dunciglio,
50 gramme ‘e pancetta affemmecata a ffarinule (cubetti) ‘e
miezu cm. ‘e squina,
‘na cepolla ‘e muntoro ammunnata e ntretata,
‘na llomma (costa) d’accio ammunnata e ntretata,
‘na pastenaca ammunnata e ntretata,
200 gramme ‘e pummarole pelate,
miezu cucchiaro ‘e bicarbunato,
sale duppio ‘na presa.
Comme se fa
Mettere a bbagno ‘a sera primma ‘e nnemmiccule cu acqua fredda
e miezu cucchiaro ‘e bicarbunato. Â
matina scularle. Ricà dinto a ‘na prupurziunata parattella ll’uoglio, agnadí ‘a cepolla ‘e muntoro ammunnata e
ntretata,
‘a llomma d’accio ammunnata e ntretata,‘a pastenaca
ammunnata e ntretata e 50 gramme ‘e pancetta affemmecata tagliata a ffarinule ‘e miezu cm. ‘e
squina e a ffuoco miccio fà ‘mbiundí tutto; a ‘stu punto agnadí‘e
nnemmiccule sculate e farle ‘nzapurí pe ‘na dicina ‘e minute
agnadí ‘nu
bicchiere d’acqua cauda, e cummiglià ‘a parattella; ‘ncapo ‘e ‘na mez’ora agnadí ‘e ppummarole pelate, accuncià ‘e
sale e cumpletà ‘a cuttura ‘ncapo ‘e
n’ata mez’ora.
Brak
Nessun commento:
Posta un commento