PURPETTE ‘E MULIGNANE
Chello ca ce vo’ pe cquatto perzone
‘nu kilò ‘e mulignane viulette napulitane,
3 ova,
100 gramme ‘e caso pecurino rattato finu fino,
250 gramme ‘e mullica ‘e pane ammullata cu
‘nu bicchiere ‘e latte retunno caudo,
‘nu spiculo d’aglio ammunnato e ntretato finu fino,
‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato, aswciuttato e ntretato finu
fino,
50 gramme ‘e pignuole,
sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco q.c.n.v.
sale duppio ‘na
vrancata,
farina q.c.n.v.,
abbunnante uoglio pe frijere.
Comme se fa
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Doppo d’avé lavato ‘e mulignane,asciuttarle e tagliarle a ffarinule ‘e duje cm. ‘e squina e metterle a
cocere pe 10 o 15minute dinto a
abbunnante acqua vullente salata cu
‘na vrancata ‘e sale duppio. Scularle, farle arrefreddà ‘nu poco e mmacenarle
dinto a ‘nu passaverdure; recoglierle dinto a ‘na zuppiera, e agnadirví
‘e ttre ova,’o caso pecurino rattato
finu fino,‘a mullica ‘e pane ammullata cu‘nu bicchiere ‘e latte retunno
caudo,‘nu spiculo d’aglio ammunnato e ntretato finu fino,‘nu tuppeto ‘e
prutusino lavato, asciuttato e ntretato finu fino,50 gramme ‘e pignuole;
accuncià ‘e sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco, ‘mpastà ‘o cumposto
a mmane verniciate d’uoglio e furmà tanti purpette grosse comme a ‘nu
mennarinulo; fraditanto ricà dinto a ‘na tiella ‘e fierro niro
abbunnante uoglio pe frijere e farlo callentà; appena è ppronto ‘nfarenà ‘e
purpette e frijerle poche pe vvota dinto a ll’uoglio vullente nsi’ a cche nun
so’ ndurate; pigliarle cu ‘na spumàdera e metterle pe dduje minute ‘ncopp’ a ‘nu fuoglio ‘e carta asciugante e
ppo servirle ‘ntavula comme cuntorno o trasetura.
Vino: asciutte e profumate
janche nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia,
Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.
Magna Napule, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o
vernecale!!
Raffaele Bracale
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