FANGUTTINE ‘E
PUPARUOLE
(involtini
di peperoni)
chello
ca serve pe 6 perzone
6
bbelli puparuole a cquatte pizze (tre rrusse
e ttre ggialle),
300
gramme ‘e spalla ‘e bbiffe (spalla di manzo) mmacenata fina fina,
300
gramme ‘e spalla ‘e purciello (spalla di maiale) mmacenata fina fina,
‘nu bicchiere d’uoglio ‘auliva dunciglio (e.v.p.s.a
f.),
4
ova,
2
spicule d’aglio ammunnate e ntretate,
‘nu
túppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato finu fino, 200 gramme ‘e mullica ‘e pane
casareccio ammullata cu dduje bicchieri ‘e latte retunno (intero),
100 gramme d’uva passa ammullata cu
acqua cauda,
50 gramme ‘e pignuole ngrillate ô tiesto
(220°),
‘nu bicchiere ‘e vino janco asciutto,
400
gramme ‘e casecavallo percante a ffellocce suttile,
sale
fino e ppepe nero q.n.s.
12
steccadente.
comme
se fa:
Lavà,
asciuttà e arrostere ‘e puparuole (o dint’ô tiesto a 220° o a sciamma auta ‘e
fuculare) nfi’ a cche ‘a pelle nun risulta sciamuscata (bruciacchiata),metterle
dinto a una zuppiera e cummigliarle cu ‘nu cuperchio nfi’ a cche ‘a pelle nun se
stacca facilmente; spellarle sotto a ‘nu
strépeto d’acqua fredda, facenno attenzione a nun ‘e rrompere e levà dellicatamente streppone, semmente e llummetelle janche (costoline bianche interne).
Fraditanto ‘mpastà dint’ a ‘na zuppiera, sulo cu ‘e mmane ‘e duje
tipe ‘e carna mmacenata cu miezu
bicchiere d’uoglio, ll’ova, ‘a mullica ‘e pane casareccio ammullata cu dduje bicchiere ‘e latte retunno,’e duje spicule d’aglio ammunnate
e ntretate,’o ttrigliato ‘e prutusino,ll’uva
passa, ‘e pignuole, sale e ppepe e cuntinuà a ‘mpastà nfi’ a uttené ‘nu ‘mpasto tiennero e cumpatto (morbido ed omogeneo). Spàrtrere p’ ‘o
lluongo ‘e puparuole e farne ognuno tre piezze luonghe 10 – 12 cm. e larghe 4 cm. Mettere ll’uno vicino a
ll’ato ‘e dudice piezze ‘ncopp’a
n’asciuarro, spennellarle d’uoglio e pusizziunà ‘ncapp’ a ògne piezzo apprimma ‘na ffelloccia
‘e casacavallo e ppo ‘nu cucchiaro ‘e ‘mpasto;arravuglià a ffanguttine
ògne piezzo ‘e puparuolo e fermarle cu ‘nu steccadente; auntà (ungere) ‘na placca ‘e tiesto e metterve ll’uno vicino a ll’ato ‘e dudice fanguttine tenennole pe ddiece
minute dint’ô tiesto ggià ccaudo a 180°; â fine ricà ‘e fanguttine cu ‘o
vino,avascià ‘o tiesto a 160° e prosecuí ‘a cuttura pe n’ati 10 minute.Justo â
fine d’ ‘a cuttura salà a ppiacere e mmannà ‘ntavula comme sabrosa trasetura
cauda ‘nzieme a fellata variata ‘e
‘nsaccate o latticine frische o staggiunate.
Vine:
Sustanziuse vine russe d’ ‘a Campania (Solopaca, Aglianico, Piedirosso,Campi
Flegrei d.o.c., Taurasi), spilate n’ora primma d’ausarle,passate dinto a ‘na
carrafa p’ ‘e ffà piglià aria e servute a ttiempo (temperatura)
‘e stanza ‘a magnà.
Mangia
Napoli, bbona salute! Scialàteve e aggarbbatéve ‘o vernecale!
Raffaele
Bracale
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