MUZZARELLA ‘NCARROZZA
Chello
ca serve pe seje perzone:
Seiciento
gramme ‘e muzzarella ‘e vufara tenuta dint’â jacciaja pe dudice ore e ppo tagliata a ffelle doppie ‘nu centimetro e
mmiezo;
6
ova fresche ‘e jurnata;
12
felle ‘e pane casareccio senza scorza doppie ‘nu centimetro e tagliate a
cuatrato ‘e otto centimetre ‘e lato;
1
cucchiaro ‘e pecurino rattato fino;
miezu litro ‘e
latte retunno ( intero) friddo
quacche cucchiaro
‘e farina
abbunnante
uoglio pe frijere
‘Nu
túppeto ‘e vasinicola (si piace)
sale
fino e ppepe janco macenato a ffrisco q.n. s.
Comme
se fa
‘Mprimmese
s’arapono ll’ove dinto a ‘na ciotola
agnadenno dduje pizzeche ‘e sale e ppepe janco macenato a ffrisco , e ‘nu cucchiaro
‘e pecurino rattato fino; se sbattono ll’ova senza farle crescere e se tenono a
pparte; se mettono seje felle ‘e pane ‘ncoppa a n’asciuarro (tagliere) e ve s’appojano ‘ncopp’ a ògni ffella ‘na fella
‘e muzzarella doppia ‘nu centimetro e
mmiezo, ‘na fronna ‘e vasenicola e s’attappa tutto cu n’ata fella ‘e pane e ppo se
taglia ‘ndiacunale ‘stu ‘mparetato (tramezzino),
uttenenno dduje trianguline ‘e pane
‘mbuttunato; ora mo ‘sti tringuline
vanno ‘nfuse dint’ô llatte, po’ passate ‘int’â farina e ppo a uno
â vota ‘sti trianguline vanno ‘nfuse dint’ a ll’ove sbattute, sgrunnate e
pluncate (immersi) p’ ‘e ffrjere
dint’ abbunnante uoglio ggià caudo, e se lassano frijere ‘nfi’ a cche nun
so’ addevennate ndurate,allora se
pigliano cu ‘na ‘spumàdera, e se mettono ‘ncopp’ a ‘na carta asciugante p’ ‘a cucina p’asciuttarle ‘e ll’uoglio
supierchio e se magnano caude caude quanno ‘a muzzarella sìè sciugliuta ‘nu poco
e accumencia a ffilà.
Vino: asciutte e profumate janche nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia,
Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja.
Magna Napule, bbona salute! Scialàteve e aggarbbatéve ‘o
vernecale!!
Raffaele
Bracale
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