mercoledì 25 aprile 2018

PURPETTE ‘E RICOTTA


PURPETTE ‘E RICOTTA
Sabrosa trasetura da serví cauda ’e fuculare  o fredda ‘nzieme a ffellate ‘e salame, prusutto e ccapecuollo.

chello ca serve pe  6 perzone
2oo gramme ‘e  mullica ‘e pane casareccio arruscata ô tiesto (240°) e ppo passata ô mmiscatore,
300 gramme ‘e  ricotta ‘e pecura,
‘nu spiculo d’aglio ammunnato e ntretato finu fino,
3 ova,
sale fino, pepe janco macenato a ffrisco, noce muscada q.n.s.
abbunnante uoglio pe ffrijere

Comme se fa
Arruscà ô tiesto caudo (240°) dujeciento gramme ‘e  mullica ‘e pane casareccio e ppo passarla ô mmiscatore; fraditanto scamazzà cu ‘na  furchetta ‘a ricotta tenuta apprimma pe dudice ore dint’â jacciaja; agnadirve  ll’aglio ntretato finu fino, sale fino, pepe janco macenato a ffrisco e nnoce muscada quanto se ne vo’; aunirve ‘a mullica ‘e pane casareccio arruscata ô tiesto e ppo passata ô mmiscatore  e ttre rrusse d’ova, ‘mpastà cu ‘e mmane ummete ; fà arrepusà pe ‘nu poco ‘o ‘mpasto  e ppo farne tanti purpettelle grosse comme a ‘na noce; muntà a nneve fremma ‘e janche d’ova cu ‘nu poco ‘e sale, mujarve  (intingervi) ‘e purpette e frijerle a ffuoco allero ‘int’abbunnante uoglio callentato. Comme pigliano culore, sullevarle cu ‘na spumàdera e appujarle ‘ncopp’â carta asciugante   a pperdere ll’uoglio supierchio.
 Servirle caude ‘e  fuculare  o fredde ‘nzieme  a ffellate ‘e salame, prusutto e capecuollo. Vino:  asciutte e profumate janche  nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.
Magna Napule,  bbona salute! Scialàteve e aggarbbatéve ‘o vernecale!!
Raffaele Bracale




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