OVA Â MUNACHINA
Chello ca serve pe
sseje perzone
otto ova toste(sode),
treciento gramme ‘e ricotta rumana,
cinquanta gramme ‘e furmaggio pecurino rattato,
noce muscata
quanto ne piace,
abbunnante uoglio
pe frijere,
ddoje ova sbattute cu ‘nu pizzeco ‘e sale,
farina janca quanto
ne serve,
pane rattato quanto
ne serve,
sale fino e ppepe
janco quanto ne serve.
Prucedimento
Ammunnà ll’ova
tosta, sciacquarle e tagliarle a mmità p ‘ ‘o lluongo; spàrtere ‘e russe dê janche
da tené a pparte. frantummà ‘e russe cu ‘na
furchetta e mpastarle ‘nzieme â ricotta, ô ppecurino rattato, ô ssale, ô ppepe
e ttanta noce muscata quanto ne piace .Sistimà cu ‘nu cucchiarino ‘a café ‘o cumposto dint’ê janche cercanno ‘e dà ô ‘mpasto
‘na forma bumbata; ‘nfarenà chesti mmeze
ova, ‘nfonnerle dinto a ll’ova sbattute, passarle dellicatamente dint’ô
ppane rattato facenno attenzione a mantenerne ‘a forma; frijerne poche pe vvota
dinto a pparicchio uoglio pe ffrjere vullente e prufunno nfi’ a cche nun
addeventano ndurate. Appujarle ‘ncopp’ a
‘na carta asciugante e servirle caude
comme trasetura ‘nzieme a furmagge piccante e ffellate assurtite.
Brak
Nessun commento:
Posta un commento