mercoledì 2 ottobre 2013
PASTOTTO SUSTANZIUSO
PASTOTTO SUSTANZIUSO
chello ca ce vo’ pe sseje perzone
600 gramme ‘e avemmarie (tubbettielle rigate),
150 gramme ‘e pancetta a vvarriglie ‘e 5 cm. pe 2, pe uno,
‘na cepolla ndurata ‘e Muntoro ammunnata e ntretata suttile,
‘na farinula pe bbroro veggetale,
‘nu bicchiere ‘e vino janco asciutto,
‘nu bicchiere e miezo d’uoglio ‘auliva dunciglio,
4 ove,
‘na bustina ‘e safrone,
sale duppio ‘na vrancata,
pepe janco macenato a ffrisco q.n.s.
‘nu puparunciello percante (piccante)lavato, asciuttato e grabbato (inciso) p’ ‘o lluongo,
100 gramme ‘e pecurino rattato finu fino.
‘nu túppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato finu fino.
Comme se fa
Dinto a ‘na prupurziunata cazzarola pruvvista ‘e cupierchio a ffuoco allero cu ‘nu bicchiere d’uoglio suassà ‘e vvarriglie ‘e pancetta cu ‘nu puparunciello percante (piccante)lavato, asciuttato e grabbato (inciso) p’ ‘o lluongo e mantenere ‘ncaudo; cu dduje litre d’acqua vullente e ‘a farinula appruntà ‘o bbroro, accumpliarve ‘a bustina ‘e safrone, metterlo a ffuoco allero e appena ‘o bbroro jesce a vvollere, àrverve a meza cuttura ll’avemmarie e revacarle dinto â cazzarola cu ‘a cunnimma, e lla a ffuoco miccio cumpletà ‘a cuttura agnadenno poco â vota tutt’ ‘o bbroro ca à dda essere assurbito tuttu quanto.Quase a ffenetura ‘e cuttura, sbattere ll’ova e derrammarle ‘ncopp’ô pastotto ‘nzieme a tutt’ ‘o ccaso,tuiglià ‘nu poco,cummiglià ‘a cazzarola e lassà a ffuoco doce nfi’ a cche ll’ova se so’amalgamate; a ‘stu punto stutà ‘o ffuoco, misturà pe quacche mminuto, derrammà cu ‘nu túppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato finu fino, ‘mpiattà cumpletanno ‘e purzione cu abbunnante pepe janco mmacenato a ffrisco. Vino: asciutte e profumate janche nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.
Magna Napule, bbona salute e scialàteve!!
Raffaele Bracale
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