domenica 24 gennaio 2021

SCIORBA D'AGLIO

SCIORBA D’AGLIO

 

chello ca serve pe cquatto perzone,

 

4 spicule d’aglio ammunnate,

4 ova,

miezu bicchiere d’uoglio ‘auliva dunciglio,

sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco q.n.s.,

dduje cucchiare ‘e farina,

otto felle  ‘e pane casareccio abbrustulute a ttiesto (220°),

‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato finu fino,

‘nu litro e mmiezo  d’acqua.

 

comme se fa

 

Mettere ‘e  spicule  d'aglio a cocere a ffuoco allero dinto a ‘nu litro e mmiezo d’acqua e quanno songo cuotte scamazzarle dinto a chella stessa acqua ‘e cuttura ausanno  ‘nu spremmeturo.  

 

A parte sbattere ll’ova ‘nzieme â farina, ô ssale fino e ô ppepe janco mmacenato a ffrisco q.n.s.,

 e revacà   tutto dint’a ‘schillu broro  vullente ammiscanno cu ‘na cucchiarella pe ffà appagliuccà ll’ova.

 

Mettere dinto a cquatto zupperelle ddoje felle pe parte ‘e pane abbrustuluto e ricarve ‘a coppa ‘a sciorba vullente  e ‘na bbona pezzecata ‘e pretusino ntretato. Vino:  asciutte e profumate janche  nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.

Magna Napule,  bbona salute e scialàteve!

Raffaele Bracale

 

 

 

 

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