lunedì 5 marzo 2012

VERMECIELLE COZZECHE E SSAFRONE

VERMECIELLE COZZECHE E SSAFRONE
chello ca ce vo’ pe sseje perzone

600 gramme ‘e vermecielle,
2 kilò ‘e cozzeche ‘e Taranto
2 spicule d’aglio ammunnate e ntretate finu fino,
dduje puparuncielle pirciante (piccanti)lavate, asciuttate e grabbate (incisi) p’ ‘o lluongo,
‘nu bicchiere d’uoglio ‘auliva dunciglio,
ddoje bustine ‘e safrone,
sale duppio ‘na vrancata,
sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco q.n.s.
‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato.




Pulezzà e llavà a mmestiere ‘e cozzeche e metterle dinto a ‘na prupurziunata tiella a ffuoco miccio cu ll’uoglio, ll’aglie ammunnate e ntretate finu fino e ‘e dduje puparuncielle pirciante (piccanti)lavate, asciuttate e grabbate (incisi) p’ ‘o lluongo; ‘ncupirchià e aspettà ca ‘e cozzeche s’arapono; appena aperte, levà ‘a tiella dô ffuoco,scarpà ‘e cozzeche e cunzervà ‘e frutte dinto a ‘na ciotola cupierte cu ‘o zuco passato a cculaturo stritto; mettere n’ata vota tutto cosa dint’â tiella ‘nzieme ‘o ssafrone dellajato cu ‘nu bicchiere d’acqua vullente; fraditanto àrvere teniente teniente ‘e vermecielle dinto a otto litre ‘e acqua vullente salata (vrancata ‘e sale duppio), scularle e revacarle dint’ â tiella cu ‘o zuco caudo. Tenerle a ffuoco allero pe ‘nu paro ‘e minute e a ll’urdemo, fora dô ffuoco, derrammàrle cu ‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato. Ammiscà, agghiustanno ‘e sale fino e de ppepe janco mmacenato a ffrisco; ‘mpiattà e serví caude ‘e fuculare ‘sti sabruse vermicielle. Vino: asciutte e profumate janche nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.
Magna Napule, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!!
Raffaele Bracale







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