giovedì 3 settembre 2020

CANNARUNCIELLE CU ‘E CCIMME ROSSE

 

 

CANNARUNCIELLE CU ‘E CCIMME ROSSE

(Tubettoni alle cime di rape rosse)

Chello ca ce vo’ pe sseje perzone:

600 gramme ‘e cannaruncielle,

600 gramme (piso lisso) ‘e cemmetelle ‘e rapa ammunnate e llavate,

250 gramme ‘e passata ‘e pummarola,

‘nu bicchiere d’uoglio ‘auliva dunciglio (evo),

‘nu spiculo d’aglio ammunnato e ntretato finu fino,

‘nu cerasiello  percante (piccante)lavato, asciuttato e grabbato (inciso) p’ ‘o lluongo,

sale duppio ‘na   vrancata,

sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco q.n.s.,

 

 

 

 

Comme se fa

S’accummencia appruntanno ‘na sarzulella ricanno (versando) dinto a ‘na prupurziunata tiella ll’uoglio cu ‘nu spiculo d’aglio ammunnato e ntretato finu fino, e cu‘nu cerasiello  percante (piccante)lavato, asciuttato e grabbato (inciso) p’ ‘o lluongo; tenerle a ffuoco allero nfi’ a cche ‘o ttrigliato d’aglio nun piglia culore; agnadí (unire) ‘a  passata ‘e pummarola, avascià ‘o ffuoco e lassà cocere pe diece minute accuncianno ‘e sale e ppepe sulo â fine; mantené ‘ncaudo   Fraditanto fa ascí a vvollere quatto litre d’acqua salata (vrancata e sale duppio)e agnadirve ‘e cemmetelle appruntate e farle àrvere (lessare) pe ccinche minute; aspettà ca jesce a vvollere n’ata vota e agnadí ‘e cannaruncielle, farle arvere teniente teniente e sculà asciutte asciutte tutt’assieme pasta e cimme ‘e rapa;revacà tutto dint’â tiella cu ‘a sarzulella, ammiscà e tuïglià (rimestare)  tutto a ffuoco allero pe dduje minute. ‘Mpiattà accuncianno ‘e pepe janco mmacenato a ffrisco e serví caude ‘e fuculare. Vino:  asciutte e profumate janche  nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.

Magna Napule,  bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!!

Raffaele Bracale

 

 

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