LENGUE ‘E PASSERE D’AUTUNNO chello ca ce vo’ pe sseje perzone 600 gramme ‘e lengue ‘e passere, 3 gruosse funge purcine, |
‘nu bicchiere ‘e vino janco asciutto, ‘nu bicchiere d’uoglio ‘auliva dunciglio, ‘nu cucchiaro ‘e ‘nzogna, ‘nu bicchiere ‘e latte retunno, ‘na tazzulella ‘e cugnacca, ‘nu spiculo d’aglio ammunnato e scamazzato, 100 gramme ‘e caso pecurino rattato fino, ‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato finu fino, sale duppio ‘na vrancata, sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco q.n. s.
comme se fa. Dinto a ‘na prupurziunata tiella ‘e fierro niro accumplià a ffuoco allero ll’uoglio,agnadirve ‘o spiculo d’aglio ammunnato e scamazzato e farlo piglià culore; fraditanto pulezzà a mmestiere ‘e funge apprimma cu ‘nu curtelluccio affilato a rrasulo e ppo cu ‘na mappina úmmeta e tagliarle a ppiezze bastantamente gruosse; ‘o taglio s’ à dda fà â francese, sfellanno ciovè ‘e funge p’ ‘o lluongo e ‘ndiacunale, appujanno ‘a lama tenuta a 45°; menarle dint’â tiella cu ll’uoglio, ’nfonnerle cu ‘o vino e farlo svapurà; farle zuffrijere pe diece minute a ffuoco miccio, agnadenno ‘nu poco d’acqua vullente.Spruzzarle cu ‘a cugnacca e farla svapurà. A pparte,dinto a n’ata prupurziunata tiella accumplià a ffuoco allero ‘a ‘nzogna,agnadirve ‘o llatte retunno e ttutto ‘e ciento gramme e furmaggio. Fà cocere a ffuoco miccio pe cinche minute, ammiscanno cuntinuamente cu ‘na cucchiarella ‘e lignamme pe mmisturà tutto cosa.Agnadí ‘e funge cu ttutto ‘o zuchillo lloro, regulà ‘e sale fino e mantené ‘ncaudo. Fraditanto àrvere ‘e llengue ‘e passero dinto a ‘na caurara cu abbunnante acqua vullente salata(vrancata ‘e sale duppio); scularle pronte pronte e revacarle dint’â tiella cu ‘e funge e ‘o ccaso.Tuiglià dellicatamente.’Mpiattà e dderrammà ògni purzione cu ‘o prutusino lavato, asciuttato e ntretato finu fino e cu abbunnante pepe janco mmacenato a ffrisco. Serví caudo ‘e fuculare chesti sfezziose lengue ‘e passero d’autunno. Vine: Sustanziuse vine russe d’ ‘a Campania (Solopaca, Aglianico, Piedirosso,Campi Flegrei d.o.c., Taurasi), spilate n’ora primma d’ausarle,passate dinto a ‘na carrafa p’ ‘e ffà piglià aria e servute a ttiempo (temperatura) ‘e stanza pe magnà. Mangia Napoli, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale! Raffaele Bracale
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