sabato 5 settembre 2020

LINGUINE PERCANTE

LINGUINE PERCANTE

 

chello ca serve pe sseje perzone

600 gramme ‘e linguine,

‘nu bicchiere d’uoglio ‘auliva dunciglio,

5 fascette ‘e rucola percante ammunnata, lavata e asciuttata,

dduje spicule d’aglio ammunnate e ntretate,

‘nu cucchiaro ‘e pignuole,

‘nu cucchiaro  d’uva passa ammullata,

‘nu puparunciello  percante (piccante)lavato e asciuttato,

sale duppio ‘na vrancata,

sale fino e ppepe janco macenato a ffrisco q.n.s.,

100 gramme ‘e pecurino rattato finu fino.

 

comme se fa

Mettere dinto a ‘nu mmiscaturo ll’uoglio, ‘e fascette ‘e rucola percante ammunnata, lavata e asciuttata,

dduje spicule d’aglio ammunnate e ntretate,‘nu cucchiaro ‘e pignuole,‘nu cucchiaro  d’uva passa ammullata,

‘nu puparunciello  percante (piccante)lavato e asciuttato,e sifflà nfi’ a uttené ‘na crema críceta e mmalacosa (soffice e spumosa). àrvere dinto a ‘na caurara cu otto litre d’acqua vullente salata(vrancata ‘e sale duppio) ‘e llinguine; scularle, revacarle dinto a ‘na ‘nzalatera cauda e cumnnirle cu ‘a crema ‘e rucola percante; agnadí ‘o ppecurino rattato finu fino, tuiglià e ‘mpiattà.

Vine: Sustanziuse vine russe d’ ‘a Campania (Solopaca, Aglianico, Piedirosso,Campi Flegrei d.o.c., Taurasi), spilate n’ora primma d’ausarle,passate dinto a ‘na carrafa p’ ‘e ffà piglià aria  e  servute a ttiempo  (temperatura) ‘e stanza pe magnà.

Mangia Napoli, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!

Raffaele Bracale

 

 

 

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