martedì 8 settembre 2020

PASTOTTO CU ‘E SSACICCE

PASTOTTO CU ‘E SSACICCE

 chello ca ce vo’ pe sseje perzone

600 gramme ‘e avemmarie (tubbettielle rigate),

4 cape ‘e sacicce fresche,

‘na cepolla ndurata ‘e Muntoro ammunnata e ntretata suttile,

50 gramme ‘e funge sicche,

‘na farinula pe bbroro veggetale,

‘nu bicchiere ‘e vino janco asciutto,

50 gramme ‘e ‘nzogna,

miezu bicchiere d’uoglio ‘auliva dunciglio,

ddoje bustine ‘e safrone,

sale duppio ‘na vrancata,

pepe janco macenato a ffrisco q.n.s.

‘nu puparunciello  percante (piccante)lavato, asciuttato e grabbato (inciso) p’ ‘o lluongo,

100 gramme ‘e pecurino rattato finu fino.

‘nu túppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato finu fino.

 

comme se fa

 

Mez'ora primma d’accumincià  ‘a cuttura mettere  ‘e funge sicche a bbagno dinto a ‘nu tazzone d’acqua cauda;spellà ‘e sacicce e spullecarle. Mettere a ffuco allero ‘na prupurziunata cazzarola e ffà piglià calore â ‘nzogna, â ll’uoglio e ô puparunciello  percante lavato, asciuttato e grabbato (inciso) p’ ‘o lluongo; agnadirve  ‘a cepolla ndurata ‘e Muntoro ammunnata e ntretata suttile e appena s’è ffatta jonna auní ‘e sacicce spullecate, ‘e funge spremmute e asciuttate e ‘o bicchiere ‘e vino; avascià ‘o ffuoco e fà cocere pe ‘nu quarto d’ora. Fraditanto cu dduje litre d’acqua vullente  e ‘a farinula  appruntà ‘o bbroro, accumpliarve ‘e ddoje bustine ‘e safrone, metterlo a ffuoco allero e appena ‘o bbroro jesce a vvollere, arvere a meza cuttura ll’avemmarie e revacarle dinto â cazzarola cu ‘a cunnimma e lla a ffuoco miccio cumpletà ‘a cuttura agnadenno poco â vota tutt’ ‘o bbroro ca à dda essere assurbito tuttu quanto.A ffenetura ‘e  cuttura derrammà ‘ncopp’ô pastotto tutt’ ‘o ccaso,tuiglià ‘nu poco, stutà ‘o ffuoco, misturà pe quacche mminuto, derrammà  cu  ‘nu túppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato finu fino, ‘mpiattà cumpletanno ‘e purzione cu abbunnante pepe janco mmacenato a ffrisco. Vino:  asciutte e profumate janche  nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.

Magna Napule,  bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!!

Raffaele Bracale

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

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