CRUSTINI ‘E FEGATIELLE
Chello ca serve pe
sseje perzone
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fellocce ‘e pane casareccio abbrustulute
ô tiesto (a duiciento grade) o su sciamma auta;
8
-10 fegatielli ‘e purciello pe 500
gramme arravugliate dint’â rezza (omento) ‘nzieme (pe ògne fegatiello) a ‘na fronna ‘e lauro frisco;
‘Na cepolla ndurata ‘e Montoro rebbanata (affettata)
fina fina;
‘Nu bicchiere ‘e
vino russo,asciutto e de sustanza;
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sulumiglie (filetti) ‘e alice salate levate ‘e sale e senza spina, o paro piso
‘e sulumiglie (filetti) d’alice salate sott’uoglio;
‘Nu
bicchiere d’ uoglio ‘auliva dunciglio (e. v.p.s.
a f.);
‘Nu cucchiaro ‘e chiappare levate ‘e sale e
sciacquate;
sale
fino e ppepe nero q. n. s.
Comme se fa
Dinto
a ‘na granna tiella ‘e fierro niro mettere mità ‘e ll’uoglio, auní ‘a cepolla rebbanata
(affettata) fina fina e a ffuoco
allero farla abburrí (stufare) (senza
farla appiccià );agnadí ‘e fegatielle arravugliate dint’â rezza,’nfonnerle cu
‘na tazza d’acqua vullente e lassarle cocere
a a ffuoco allero allero; appena ca so’ cuotte e suassate (rosolati),
levà ‘e fronne ‘e lauro, spezzettà ‘e
fegatielle e metterle dinto a ‘nu mmiscatore (mixer),
‘nfunnennole cu ‘nu bicchiere ‘e vino russo;avvià ‘o mmiscatore a vvelocità
sustenuta e appruntà ‘na crema ‘a tené a pparte; tenete da parte; fraditanto dinto â stessa tiella mettere
ll’ata mmità d’uoglio e a ffuoco allero sciogliere l’alice salate ‘nzieme ê
chiappare; auní ‘a crema ‘e fegatielle accuncianno ‘e sale e ppepe; fà
ripiglià calore a ttutto ‘o cumposto e pprimma ca se fa friddo auntarlo (spalmarlo)
‘ncopp’ê crustine ca vanno servute caude caude comme sabrosa trasetura.
Vine:
Sustanziuse vine russe d’ ‘a Campania (Solopaca, Aglianico, Piedirosso,Campi
Flegrei d.o.c., Taurasi), spilate n’ora primma d’ausarle,passate dinto a ‘na
carrafa p’ ‘e ffà piglià aria e servute a ttiempo (temperatura)
‘e stanza ‘a magnà.
Mangia
Napoli, bbona salute! Scialàteve e aggarbbatéve ‘o vernecale!
Raffaele
Bracale
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