PATANE â GGRAVUNARA
Chello ca ce vo’ pe sseje
perzone
2 chilò ‘e patane vecchie,
300 gramme ‘e pancetta a
ffarinule ‘e ‘nu cm. ‘e squina,
‘na capa d’aglio ammunnata e
ntretata finu fino,
‘nu bicchiere d’uoglio auliva
dunciglio,
100 gramme ‘e caso pecurino rattato
finu fino,
‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato
asciuttato e ntretato finu fino,
sale fino e ppepe niro mmacenato
a ffrisco q.c.n.v.
‘na vrancata ‘e sale duppio.
Comme se fa
Lavà ‘e ppatane e
àrverle (lessarle) dint’abbunnante acqua salata cu ‘na vrancata ‘e sale
duppio pe trenta minute;spellarle e tagliarle a ffelle doppie miezu centimetro
Ammunnà ll’aglio e ntretarlo finu finu;dinto a ‘na tielloccia ricà tutto ll’uoglio e a ffuoco allero ‘mbiundí ll’aglio ntretato; auní ‘e ffarinule ‘e pancetta e farle suassà pe ppochi minute; satutà ‘o ffuoco e agnadí ‘o tuppeto ‘e prutusino lavato asciuttato e ntretato finu fino. Cunní ‘e patane cu ssale e ppepe niro mmacenato a ffrisco, agnadí tutt’ ‘o ccaso pecurino rattato finu fino e ricarve ‘ncoppa ‘a cunnimma appruntata;’nfurnà dint’a ‘nu tiesto già ccaudo a 180 °C; lassà pardià (gratinare) pe 15 minute e serví caude ‘e tiesto.
Ammunnà ll’aglio e ntretarlo finu finu;dinto a ‘na tielloccia ricà tutto ll’uoglio e a ffuoco allero ‘mbiundí ll’aglio ntretato; auní ‘e ffarinule ‘e pancetta e farle suassà pe ppochi minute; satutà ‘o ffuoco e agnadí ‘o tuppeto ‘e prutusino lavato asciuttato e ntretato finu fino. Cunní ‘e patane cu ssale e ppepe niro mmacenato a ffrisco, agnadí tutt’ ‘o ccaso pecurino rattato finu fino e ricarve ‘ncoppa ‘a cunnimma appruntata;’nfurnà dint’a ‘nu tiesto già ccaudo a 180 °C; lassà pardià (gratinare) pe 15 minute e serví caude ‘e tiesto.
Brak
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