Chisti funge â siciliana
so’ overamente ‘na cratista trasetura cauda ‘a serví ‘nzieme a ffellate
miste(salame,prusutto e capecuollo) e
llatticine frische (provola, fiore ‘e latte e mmuzzarella) o staggiunate (pruvulone piccante).
chello ca serve pe seje
perzone
‘nu chilò ‘e funge
purcine,
dduje bicchiere ‘e passata
‘e pummarola,
‘na cepolla ndurata ‘e
Muntoro ammunnata e ntretata,
‘nu spiculo d’aglio ammunnato e ntretato,
miezu bicchiere d’uoglio
‘auliva dunciglio,
‘nu tuppeto ‘e prutusino
lavato, asciuttato e ntretato finu fino,
sale fino e ppepe janco
macenato a ffrisco q.n.s.
comme se fa
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Pulezzà ‘e funge cu ‘na mappina ummeta e cu ‘nu curtelluccio affilato e
ntretarle a ppezzulle nun
troppo piccerille; ammunnà
cepolla e aglio e ntretarle finu
fino;farle suassà a ffuoco miccio cu ll’uoglio dinto a ‘na cazzarola
pruvvista ‘e cupierchio; quanno ànnu pigliato culore agnadí ‘e duje bicchiere ‘e passata ‘e
pummarola e lassà cocere cu ‘a cummedità
‘ncupirchiata pe ddiece minute; a chistu punto agnadí ‘e funge,
accuncià e sale e ppepe e cuntinuà a ccocere pe n’atu quarto d’ora. A
ffuoco stutato agnadí ‘o tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e
ntretato finu fino, ammiscà e
serví caude ‘e furnello chisti sabruse funge â siciliana.
Vine: Sustanziuse vine russe d’ ‘a Campania (Solopaca,
Aglianico, Piedirosso,Campi Flegrei d.o.c., Taurasi), spilate n’ora
primma d’ausarle,passate dinto a ‘na carrafa p’ ‘e ffà piglià aria e
servute a ttiempo (temperatura) ‘e stanza pe magnà.
Mangia Napoli, bbona salute!
Scialàteve e aggarbbatéve ‘o vernecale!
Raffaele Bracale
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