TRASETURA CAPRICCIOSA
Chello ca serve pe sseje perzone:
250 gramme ‘e farenella jalizza,
¾ ‘e latte retunno,
300 gramme ‘e prusutto cuotto tagliate a ffarinule ‘e tre pe
ddoje p’ unu centimetro,
300 gramme ‘e pruvulone piccante tagliate a ffarinule ‘e tre
pe ddoje p’unu centimetro,
50 gramme ‘e caso pecurino rattato fino,
3 ova,
pane rattato q.n.s.
sale fino q.n.s.,
abbunnante uoglio pe frijere,
diciotto steccadente bastantemente luonghe.
comme se fa:
Mettere ‘na cazzarola a ffuoco miccio, revacarle dinto ‘o llatte,
salarlo e farlo scarfà; ricarve dinto poco â vota tutt’ ‘a farenella, ammiscà
cuntinuamente cu ‘na cucchiarella e farne ‘na pulentina bastantemente massiva
(compatta.)
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Levà ‘a pulentina
dô ffuoco quanno s’accummencia a staccà dê pparete d’ ‘a cazzarola.Arapí
ddoje ove retonne dinto a ‘na ciotola, agnadirve ‘nu poco ‘e sale cu ‘o
gghianco d’ ‘o terzo uovo e sbatterle
nfi’ a farle muntà; tené a pparte ‘o russo d’ ‘o terzo uovo. Fraditanto fà
arrefreddà ‘a pulentina e agnadarvi dinto ‘o russo d’uovo tenuto ‘e parte e
‘o ccaso pecurino rattato fino; ammiscà e revacà ‘ncopp’ a ‘nu marmulo ‘e
cucina verniciato cu ‘nu poco d’ uoglio pe frijere, schianà ‘sta pulentina cu
‘a lama ‘e ‘nu curtiello arriducennola primma a ‘nu cuscio ‘e tre centimetre e ppo a
ffarinule ‘e tre pe ttre pe ttre. Taglià a ffarinule pruvulone e prusutto.
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A cchistu punto piglià ‘e steccadente bastantemente
luonghe e ‘nfilarve ‘ncopp’ a ognuno ‘na farinula ‘e farenella una ‘e
prusutto e una ‘e pruvulone e cuntinuà accussí nfi’ a rregnere ‘o
steccadente. Quanno tutte ‘e steccadente so’ appruntate passarle apprimma
dint’ê ddoje ova e ô janco d’ ‘o terzo bbuone sbattute e ppo dint’ô ppane rattato e
frijerle dinto a ll’uoglio vullente e prufunno. Scularle e servirle comme trasetura cauda ‘e tiella accumpagnata ‘a fellate ‘e
salame e capecuollo. Vine: Sustanziuse vine russe d’ ‘a Campania (Solopaca, Aglianico,
Piedirosso,Campi Flegrei d.o.c., Taurasi), spilate n’ora primma d’ausarle,passate
dinto a ‘na carrafa p’ ‘e ffà piglià aria
e servute a ttiempo (temperatura)
‘e stanza pe magnà.
Mangia Napoli, bbona salute! Scialàteve e
aggarbbatéve ‘o vernecale!
Raffaele Bracale
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