FAVEZE PEZZELLE
trasetura sfezziosa pe cquatto perzone
chello ca ce vo’
12 fellocce ‘e pane casareccio aute miezu centimetro,
400 gramme ‘e fiorelatte d’ Agerola a ffelle aute ‘nu
centimetro,
24 sulumiglie d’alicesalate sott’uoglio,
250 gramme ‘e passata ‘e pummarola,
‘nu spiculo d’aglio ammunnato e ntretato finu fino,
‘nu bicchiere e mmiezo d’uoglio auliva dunciglio,
dduje cucchiare d’arecheta,
sale fino e ppepe niro mmacenato a ffrisco.
comme se fa
Dinto a ‘na tianella ricà ‘nu bicchiere d’uoglio e a ffuoco
allero fà suassà ll’aglio ntretato, agnadí ‘a passata ‘e pummarole, ‘nu pizzeco d’arecheta, accumcià ‘e
sale e ppepe e lassà cocere ‘sta
sarzulella pe ‘nu quarto d’ora.
Sistimà una vicina a ll’ata ‘ncopp’ a n’asciuarro ‘e
fellocce ‘e pane; verniciarle cu ‘nu cucchiaro ‘e sarza peduna e mettere
‘ncopp’ a ogne fella ‘na fella ‘e fiorelatte e dduje sulumiglie d’alicesalate,
macchià cu tutta ll’ata sarza e sistimà dinto a ‘na cummedità p’ ‘o tiesto
verniciata d’uoglio tutt’ ‘e fellocce ‘e pane guarnite, spruzzarle cu
ll’arecheta e ll’uoglio rummase, cu sale
e ppepe e passà dint’ ô tiesto
caudo a 180° e tenerle nfi’ a quanno ‘o fiorelatte nun s’è accumpliato.
Serví caudo
‘e tiesto.
Vine: Sustanziuse vine russe d’ ‘a Campania (Solopaca, Aglianico,
Piedirosso,Campi Flegrei d.o.c., Taurasi), spilate n’ora primma d’ausarle,passate
dinto a ‘na carrafa p’ ‘e ffà piglià aria
e servute a ttiempo (temperatura)
‘e stanza pe magnà.
Mangia
Napoli, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!
Raffaele
Bracale
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