FRITTATA
‘E MACCARUNE SAFRUNATA
Chello ca ce vo’ pe ddoje perzone:
400 gramme ‘e vermecielle o ‘e bucatine arvate (lessati) teniente teniente dinto a otto litre d’acqua salata vullente, sculate a mmestiere e ppassate pe mmez’ora dint’â jacciaja,
400 gramme ‘e vermecielle o ‘e bucatine arvate (lessati) teniente teniente dinto a otto litre d’acqua salata vullente, sculate a mmestiere e ppassate pe mmez’ora dint’â jacciaja,
4 ova,
2 cucuzzielle vierde
napulitane, lavate, asciuttate, spuntate e ttagliate a rundelle
doppie ½ cm.,
4 gruosse sciure jalizze(gialli) ‘e cucuzzielle, lavate, asciuttate, senza
màstilo e pestílo (gambo e pistillo) e spezzettate â zanfasòn,
2 spicule d’aglio ammunnate
e ntretate finu fino,
‘na farinula pe bbroro veggetale,
2 bustine ‘e safrone,
200 gramme ‘e provola affummecata tagliata a ffarinule ‘e ½ cm. ‘e ‘squina,
‘na presa ‘e sale duppio,
sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco q.c.n. v..
pecurino grattato dduje cucchiare
‘Nu bicchiere e miezo d’ uoglio ‘auliva dunciglio.
sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco q.c.n. v..
pecurino grattato dduje cucchiare
‘Nu bicchiere e miezo d’ uoglio ‘auliva dunciglio.
Comme se fa
Dinto a ‘na prupurziunata tiella ca nun azzecca ricà (versare) miezu
bicchiere d’uoglio e a ffuoco allero fà piglià culore a ‘o ttrigliato d’aglio;
appena è ppronto agnadí (aggiungere) ‘e cucuzzielle i ‘e piezze ‘e sciure ‘e cucuzzielle jalizze,
lavate, asciuttate, senza màstilo e pestílo
(gambo e pistillo) e
spezzettate â zanfasòn; ‘nfonnere cu ‘nu cuppino d’acqua vullente addó so’
state accumpliate(sciolte)‘a farinula pe bbroro veggetale,
i‘e ddoje bustine ‘e safrone e llassà cocere a ffuoco allero pe
diece minute; a 'o prazzo (alla fine) regulà ‘e sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco e
mantenere ‘ncaudo.
A ‘stu punto sbattere ll’ova dinto a ‘na zupperella cu ‘na presa ‘e
sale fino, ddoje prese ‘e pepe e ‘nu pare ‘e cucchiare ‘e caso pecurino. Arvere
‘a pasta dinto a otto litre d’acqua vullente salata (vrancata ‘e sale duppio),
scularla pronta pronta,metterla dinto a ‘na zuppiera, cummirla cu ‘nu filo
d’uoglio e mannarla ‘nghiacciaja pe mez’ora;
súbbeto doppo ammiscarla cu
ll’ ova sbattute, agnadí’e
cucuzzielle e ‘e sciure fritte e ‘e ffarinule ‘e provola; cummiglià e lassà
‘nzapurí allimmeno ‘nu quarto
d’ora ammiscanno ògne ttanto; ‘stu fatto
s’ à dda fà assulutamente si no ‘o piatto nun riesce. Ricà tre ddete d’uoglio
dinto a ‘na tiella ‘e fierro niro e a ffuoco allero fallo bbuono callentà;
comme è pronto, revacà dinto a ‘sta tiella ‘a pasta cunnita furmanno aiutannose
cu ‘na frucchetta ‘nu cuscio apprettato;suassà a mmestiere pe cquatto minute
‘na faccia e pe cquatto minute chell’ata; (p’avutà ‘a frittata ajutarse cu ‘nu
gruosso cupierchio o cu ‘nu piatto ‘e purtata).
Serví cauda o pure fredda comme
cchiú ppiace.
raffaele bracale
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