mercoledì 7 luglio 2021

CASOCAVALLO FRITTO

  

 

 

CASOCAVALLO FRITTO

Chesta è ‘na granna manera ‘e priparà  e serví, comme trasetura  cauda  ‘o ssabruso casocavallo pudolico percante  (piccante),caso  tipico d’ ‘e cumarche (regioni)   meridiunale   prudotto sulamente cu ‘o llatte d’ ‘e vvacche  pudoliche, tradiziunalmente  sulo durante a  ccierti periode ‘e ll’anno: fine staggiona  (estate) – testera (principio) ‘autunno.

‘A razza ‘e vacche   pudoliche ca ‘na vota era presente ‘ncopp’ a ttutto ‘o territorio taliano, mo oramaje se trova sulo ‘ncopp’ê muntagne d’ ‘a Campania, d’ ‘a Sila,d’ ‘a  Puglia  e d’ ‘a  Sicilia ‘nterna.

 

Chello ca ce vo’ pe sseje  perzone

‘Nu kilò e duiciento gramme ‘e casocavallo pudolico percante,

  Dduje spicule d’aglio ammunnate e scamazzate,

‘Na tazzulella d’acito ‘e vino janco,

‘Nu pizzico d’arecheta,

Miezu  bbicchiere d’ uoglio pe frijere

Dujeciento gramme  ‘e cierne   (gherigli) ‘e noce   ntretate,

Sale fino  e  ppepe janco macenato a ffrisco  q.n. s.

ottuciente gramme ‘e  felle   ‘ pane casareccio abbrustuluto ô tiesto caudo(220°).

Comme se fa

Taglià ‘o ccaso a felle doppie ‘nu centimetro; dinto a ‘na tiella ‘e fierro niro  callendà (riscaldare), a ffuoco allero,  ‘o miezu  bbicchiere d’ uoglio pe frijere   ‘nzieme cu ‘e spicule d’aglio ca vanno levate appena pigliano culore.
Agnadí (
aggiungere) una â vota tutte  ‘e ffelle ‘e casocavallo e farle suassà  (rosolare) ‘nu minuto pe ffaccia; farne scorrere ‘nu poco ll’uoglio supierchio e appujarle ‘ncopp’ a ‘nu fuoglio ‘e carta asciugante; a chistu punto passarle dinto a n’ata tiella ‘e fierro niro callendata senza cunnimma  e ‘nfonnerle cu ll’acito, prufumarle cu ‘nu pizzeco d’arecheta,pocu ssale e  paricchiu ppepe janco macenato a ffrisco; servirle caude ‘e tiella  derramate  (cosparse) cu ‘e cierne ‘e noce ‘ntretate ‘ncopp’ê ffelle ‘e pane abbrustuluto ô tiesto.

Vino:  asciutte e profumate janche  nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja.

R.Bracale


 

 

 

 

 

 

 

 

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