sabato 12 settembre 2020

PIRCIATIELLE CU ‘O CAVELISCIORE

PIRCIATIELLE CU ‘O CAVELISCIORE

 

chello ca serve pe  6  perzone

400 gramme  ‘e cemmetelle ‘e cavulisciore pulezzate e llavate,

600 gramme ‘e pirciatielle spedazzate (piezze’e quatto centimetre),

‘nu bicchiere d’uoglio dunciglio,

‘nu spiculo d’aglio ammunnato e ntretato finu fino,

‘nu bicchiere ‘e vino janco asciutto,

‘nu cerasiello  pircante (piccante)lavato, asciuttato e grabbato (inciso) p’ ‘o lluongo,

 

sale duppio ‘na vrancata e mmeza,

sale fino e ppepe janco macenato a ffrisco q.n.s.,

dduje cucchiare ‘e pignuole arruscate ô tiesto (220°)

‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato asciuttato e ntretato finu fino.

comme se fa:

Pulezzà ‘nu cavulisciore janco scartanno fronne  e pparte cchiú toste; sarvarne quattuciento gramme ‘e cemmetelle. tennere. Mettere a ffuoco allero ‘na marmitta cu quatto dete d’acqua salata (meza vrancata ‘e sale duppio) e farla ascí a vvollere; farve àrvere teniente teniente pe cinche minute ‘e cemmetelle ‘e cavulisciore. Scularle e refreddarle sotto a ‘nu strèpeto d’acqua fredda. Fraditanto dinto a ‘na prupurziunata tiella, auta ‘e sponna,ricarve  ll’uoglio e farlo callentà a ffuoco allero agnadenno ‘o ttrigliato d’aglio e ‘o cerasiello; appena ll’aglio è culurito agnadirve ‘e cemmetelle arvate e farle ‘nzapurí pe diece minute.Spruzzarle cu ‘o bicchiere ‘e vino janco e farlo svapurà.

 Àrvere  ‘e pirciatielle spedazzate  dinto a otto litre ‘e acqua vullente salata (vrancata ‘e sale duppio), scularle e revacarle  dint’ â tiella cu ‘o zzuco caudo.Agnadí ‘e pignuole  arruscate ô tiesto e tuiglià.Tenerle a ffuoco allero pe ‘nu paro ‘e minute e a ll’urdemo,  fora dô ffuoco, derrammàrle cu ‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e  ntretato. Ammiscà, ‘mpiattà e serví  ‘sti sabruse pirciatielle cu ‘o cavelisciore cumpletanno ‘e piatte cu ‘na bbella mmacenata ‘e pepe janco. Vino:  asciutte e profumate janche  nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.

Magna Napule,  bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!!

Raffaele Bracale

 

 

 

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