martedì 15 settembre 2020

RICCHIETELLE ê FUNGE PURCINE E SSACICCIA

RICCHIETELLE ê  FUNGE PURCINE E SSACICCIA

Chello ca serve pe sseje perzone

600 gramme ‘e ricchitelle ‘e semmola,

 6 gruosse funge  purcine frische o ‘nfriernate (surgelate),

8 cape ‘e saciccia  spellate e spullecate,

‘nu bicchiere ‘e  vino janco asciutto,

‘nu bicchiere d’uoglio ‘auliva dunciglio,

‘nu  cucchiaro ‘e  ‘nzogna,

2 spicule d’aglio ammunnate e ntretate finu fino,

½ cepolla ndurata e Muntoro ammunnata e ntretata finu fina,

 ‘nu tuppeto ‘e prutusino  lavato, asciuttato e ntretato finu fino,

100 gramme d’ uva passa   ammullata dinto a ll’ acqua cauda e ppo spremmuta,

100 gramme ‘e caso pecurino rattato fino,

6 cucchiare  ‘e pignuole passate p’ ‘o tiesto vullento (200°),

sale duppio ‘na vrancata,

 sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco q.n. s.

 

comme se fa.

Dinto a ‘na prupurziunata tiella ‘e fierro niro accumplià a ffuoco allero ‘a ‘nzogna,agnadirve  ‘a cipolla ntretata e suassarla,appena pronta agnadí  ‘e ccape ‘e saciccia  spellate e spullecate,’nfonnerle cu ‘o vino e farlo svapurà , agnadí ‘nu bicchiere  d’acqua vullente e ffà suassà ‘a saciccia; mantené ‘ncaudo;fraditantopulezzà a mmestiere ‘e funge apprimma cu ‘nu curtelluccio affilato a rrasulo e ppo cu ‘na mappina úmmeta  e tagliarle  a ppiezze bastantamente  gruosse; ‘o taglio s’ à dda fà â francese, sfellanno ciovè  ‘e funge p’ ‘o lluongo e  ‘ndiacunale, appujanno  ‘a lama tenuta a  45°.Dinto a n’ata prupurziunata tiella ricà ‘o bicchiere  d’uoglio e a ffuoco allero fà piglià culore ô ttrigliato d’aglio,agnadirve ‘e funge appruntate  e farle zuffrijere pe diece minute a ffuoco miccio, agnadenno ‘nu poco d’acqua vullente. fine regulà ‘e sale fino.

 Fraditanto àrvere ‘e rricchietelle dinto a ‘na caurara cu  abbunnante acqua vullente salata(vrancata  ‘e sale duppio);   sculà ‘e rricchietelle  pronte pronte  e revacarle dint’â tiella cu ‘e funge;agnadí  ‘e sacicce suassate,l’uva passa ammullata dinto a ll’ acqua cauda e ppo spremmuta, tuiglià a ffuoco miccio pe cinche minute  e â fine  agnadí, a fucularo stutato ‘o pprutusino  lavato, asciuttato e ntretato finu fino. ‘Mpiattà derrammanno ‘ncopp’ a ògne purzione

 ‘o ppecurino rattato,’nu cucchiaro ‘e pignuole passate p’ ‘o tiesto vullente  e abbunnante pepe janco mmacenato a ffrisco.Serví caudo ‘e fuculare.

Vine: Sustanziuse vine russe d’ ‘a Campania (Solopaca, Aglianico, Piedirosso,Campi Flegrei d.o.c., Taurasi), spilate n’ora primma d’ausarle,passate dinto a ‘na carrafa p’ ‘e ffà piglià aria  e  servute a ttiempo  (temperatura) ‘e stanza pe magnà.

Mangia Napoli, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!

Raffaele Bracale

 

 

 

 

 

 

 

 

 

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