mercoledì 16 settembre 2020

TAGLIULINE CU ZZAMPUGLIATA ‘E SPENAFRE

 

 

     TAGLIULINE CU ZZAMPUGLIATA ‘E SPENAFRE

      (tagliolini con crema di spinaci)

      Chello ca ce vo’ pe quatto perzone

      Tagliuline frische a ll’uovo 400 gramme,

      500 gramme (piso lisso) ‘e spenafre ammunnate e     llavate,

      50 gramme ‘e sulumiglie d’alicesalate,

      miezu litro ‘e broro veggetale fatto cu acqua e  ‘na farinula pe bbroro,

     ‘na cepolla ndurata  ammunnata e ntretata,

      sale duppio ‘na vrancata,

abbunnante pepe janco mmacenato a ffrisco.

 

     Comme se fa.     

 

Ammunnà e llavà ‘e spenafre; scularle e metterle dinto a ‘na cazzarola cu ‘o bbroro, ll’uoglio e ‘a cepolla ntretata; cummiglià e a ffuoco allero lassà cocere pe ‘na mez’ora, dopodiché mettere tutto dinto a ‘nu mmiscraturo, agnadí ‘o ccaso ‘e sulumiglie d’alice salate, paricchiu ppepe janco mmacenato a ffrisco e siffulà   nfi’ a uttené ‘na zampugliata críceta e dellicata; fraditanto  fraditanto àrvere teniente teniente pe quatto minute  ‘e tagliuline frische a ll’uovo dinto a otto litre ‘e acqua vullente salata (vrancata ‘e sale duppio), scularle e revacarle  dint’ â tiella cu ‘o zuco caudo. Tenerle a ffuoco allero pe ‘nu paro ‘e minute.Ammiscà, ‘mpiattà e serví caude ‘e fuculare ‘sti sabruse Vino:  asciutte e profumate janche  nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.

Magna Napule,  bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!!

Raffaele Bracale



 

 

 

 

 

 

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