domenica 20 settembre 2020

ZITE SAPURITE

ZITE SAPURITE

Chello ca serva pe seje perzone;

600 gramme ‘e zite murcellate a ppiezze ‘e quatto centimetre;

500 gramme (piso lisso) ‘e cemmetelle ‘e cavulisciore napulitano,

350 gramme ‘e saciccia senza pelle e spullecata,

‘nu bicchiere d’uoglio  ‘auliva dunciglio,

‘nu spiculo d’aglio ammunnato e ntretato finu fino,

miezu bicchiere ‘e vino janco asciutto,

100 gramme ‘e caso pecurino grattato finu fino,

sale fino e pepe niro mmacenato a ffrisco q.c.n.v.

‘nu tuppeto ‘e prutusino, lavato, asciuttato e ntretato finu fino.

 

 

 

comme se fa

Ammunnà, lavà, e asciuttà ‘e cemmetelle e cavulisciore e metterle a àrvere pe cinche minute  dinto a abbunnante   acqua salata;sculate ‘e cemmetelle pronte pronte senza jttà ll’acqua addò mettere a àrvere ‘e zite murcellate a ppiezze ‘e quatto centimetre;mentre ‘a pasta coce  mettere a zuffrijere a ffuoco allero  dinto a ‘na prupurziunata cummedità bbona p’ ‘o tiesto ll'aglio  dinto a ll’uoglio dunciglio; appena è junno junno agnadí ‘a saciccia senza pella e spullecata; doppo 5 minuti, ricà cu ‘o vino, farlo svapurà e agnadí  ‘e cemmetelle ‘e cavulsciore arvate, avascià ‘o ffuoco, accuncià ‘e sale e ppepe   e lassà ‘nzapurí pe quacche minuto; sculà ‘e zite pronte pronte, agnadirle ô zuffritto,derrammà cu ttutto  ‘o ccaso, ammiscà e mannà dint’ô tiesto ggià caudo  a 180 °C pe ‘na dicina ‘e minute.’Mpiattà derramanno ogne purzione cu ‘o prutusino e serví caude ‘e tiesto chisti zite sapurite. Vino:  asciutte e profumate janche  nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.

Magna Napule,  bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!!

raffaele bracale

 

 

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