giovedì 17 settembre 2020

VERMICELLUNE PERCANTE CU ZZUMPAGLIATA ‘E RUCOLA

VERMICELLUNE PERCANTE  CU ZZUMPAGLIATA ‘E RUCOLA

(vermicelloni piccanti in salsa di rucola)

 

Chello ca ce vo’ pe sseje perzone:

600 gramme ‘e vermicellune,

1/2 bicchiere d’ uoglio ‘auliva dunciglio,

‘nu cucchiaro abbunnante ‘e ‘nzogna,

 Dduje spicule d’aglio ammunnate e ntretate finu fino,

 ‘na vrancata ‘e sale duppio,

pepe janco  mmacenato a ffrisco q. n. p.,

200 gramme ‘e cosce ‘e quaglia (gherigli di noci).

P’’a  zumpagliata ‘e rucola

Dudece mazziette ‘e rucola percante,

‘Nu bicchiere e mmiezo d’ uoglio ‘auliva dunciglio,

‘o zuco passato a culaturo ‘e ‘nu limone ‘e Surriento,

100 gramme ‘e cosce ‘e quaglia (gherigli di noci).

50 gramme ‘e pignuole arruscate ô tiesto,

dduje spicule d’aglio ammunnate e ntretate finu fino,

sale fino e pepe niro mmacenato a ffrisco q.n.s..

Comme se fa

S’accummencia appruntanno ‘a zumpagliata ‘e rucola: ammunnà e lavà ‘a rucola scartanno ‘e streppune troppo lunghe e ttuoste; mettera ‘a rucola dinto a ‘nu mmiscaturo cu ssale fino, pepe niro mmacenato a ffrisco, ‘nu bicchiere e mmiezo d’ uoglio ‘auliva dunciglio,  ‘nu  cucchiaio di aglio ntretato e ‘o zuco ‘e limone passato a culaturo, ‘e cosce ‘e quaglia (gherigli di noci) e ‘e pignuole arruscate ô tiesto.Siffulà e tené a pparte ‘sta zumpagliata  ‘e rucola.

Arvere ‘e vermicellune   dinto a otto litre d’acqua vullente salata (vrancata ‘e sale duppio); scularle vierde vierde,e mantenerle ‘ncaudo.Quanno songo ancòra a mmeza cuttura ricà dinto a ‘na prupurziunata tiella ‘o miezu  bicchiere d’ uoglio ‘auliva dunciglio,‘o cucchiaro abbunnante ‘e ‘nzogna

 e ‘e duje spicule d’aglio ammunnate e ntretate finu fino,e a ffuoco allero fà piglià culore a ll’aglio; appena so’ ppronte agnadí dinto a ‘sta tiella  ‘e vermicellune arvate e dduje cucchiare ‘e zumpagliata ‘e rucola, ammiscà e tené tutto a ffuoco allero pe tre minute; vernicià cu ‘o riesto d’ ‘a zumpagliata seje piatte accuppute, arravuglià a nnivo ‘e vermicellune e pusiziunarne ‘nu paro p’ògne piatto; derrammà ‘ncopp’ a ‘sti nive abbunnante pepe janco  mmacenato a ffrisco,

e  ‘e ccosce ‘e quaglia ntretate. Serví ancòra caude ‘e fucularo chisti vermicellune percante. Vino:  asciutte e profumate janche  nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.

Magna Napule,  bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!!

Raffaele Bracale

  

  

 

 

 

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