sabato 12 settembre 2020

PIRCIATIELLE CU TTUNNO, CHIAPPARE E ALICESALATE

PIRCIATIELLE CU TTUNNO, CHIAPPARE E ALICESALATE

chello ca serve pe sseje perzone

600 gramme ‘e pirciatielle,

400 gramme ‘e passata ‘e pummarole,

400 gramme ‘e tunno sott’uoglio,

 ‘nu bicchiere d’uoglio  ‘auliva dunciglio,

dduje spicule d’aglio ammunnate e ntretate,

100 gramme d’aulive nere desciussate e ntretate,

100 gramme ‘e chiapparielle sotto sale sciacquate e asciuttate,

100 gramme ‘e sulumiglie d’alice salate sott’uoglio,

 ‘nu cerasiello  percante (piccante)lavato, asciuttato e grabbato (inciso) p’ ‘o lluongo,

‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato asciuttato e ntretato finu fino,

sale duppio ‘na vrancata,

sale fino e ppepe janco macenato a ffrisco q.n.s.,

Comme se fa

Dinto a ‘na prupurziunata tiella a sponna auta ricà ll’uoglio, agnadirve  ‘edduje spicule d’aglio ammunnate e ntretate, ‘nu puparunciello  percante (piccante)lavato, asciuttato e grabbato (inciso) p’ ‘o lluongo, ‘o ttunno sculato e smullecato,  ‘e sulumiglie d’alice salate sott’uoglio e lassà suassà tutto cosa  a ffuoco allero; appena ‘o ttrigliato d’aglio  à pigliato culore agnadí ‘a passata ‘e pummarola,ll’aulive desciussate e  ntretate, ‘e chiapparielle  e lassà cocere sempe a ffuoco allero  pe quinnece minute accuncianno, a ffine cuttura  ‘e sale fino e ppepe macenato a ffrisco.

 

Mettere a ffuoco auto  ‘na caurara cu otto litre d’acqua salata (vrancata ‘e sale duppio) e appena ll’acqua jesce a vollere, àrvere pronte pronte ‘e pirciatielle; scularle e revacarle dint’â tiella cu ‘o zuco e tuïglià pe tre minute a ffuoco miccio;fora d’ ‘o ffuoco derramma cu ‘o tuppeto ‘e prutusino lavato asciuttato e ntretato finu fino, ammiscà e ‘mpiattà  servenno ancòra  caude ‘e fuculare chisti ricatune sabruse!

Vino:  asciutte e profumate janche  nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.

Magna Napule,  bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!!

Raffaele Bracale

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

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